A két játék bázisa közül inkább a Team Fortress 2-es arcok félhetnek, rájuk nagyobb veszélyt jelent a most kikerült információ.

Rendesen rájár a rúd a VALVE által fejlesztett két fps játékra, a CS:GO-ra és a Team Fortress 2-re. Előbbi épp most kell, hogy megküzdjön az eddigi legnagyobb kihívójával, a VALORANT-tal, míg utóbbi már régen az Overwatch árnyékába került.

Hiába dönti a CS:GO a rekordokat az elmúlt időszakban, a Riot új stratégiai lövöldéje bombaként robbant, az első naptól hatalmas siker.

Bombaként érkezett a hír: kikerült mindkét játék forráskódja.

A főként CS és VALVE hírekkel foglalkozó 2Eggs hozta le először a szivárgást a saját Twitter oldalán. A posztban csak a legszárazabb infókat adta meg: felkerült a netre mindkét játék forráskódja, amihez most bárki hozzáférhet.

 

Később elkezdtek a pontosabb infók is feljönni, már majdnem a szivárogtató is meglett, ő azonban később be tudta védeni magát. Bár ez inkább csak pletyka szinten érdekes, itt a posztsorozat:

Mit jelent ez az egész?

A VALVE egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást arról, hogy mivel jár ezeknek az érzékeny adatoknak a kikerülése a netre, valószínűleg ők is bekapcsolták a pánikmódot.

A CS:GO játékosok nyugodtabban lehetnek, a játék forráskódjának ugyanis egy régi verziója ment ki, ami azóta gyökeresen változott, így nem sok kaput hagy a mostani verzióra tekintve. Ettől függetlenül persze könnyen előfordulhat, hogy szemfüles csalók találnak valami olyan rést, ami azóta se lett foltozva, úgyhogy ha nem akarjátok kiidegelni magatokat, pihentessétek kicsit a CS-t.

A Team Fortress 2-vel már sajnos más a helyzet. A játék kódja egy egészen friss verzió, tulajdonképpen annyira nyitott lett az egész, hogy már most megjelentek a rendellenes dolgok a játékban. Némelyik játékos kamu, bezárhatatlan üzenetekkel kerül szembe, másoknak a játékát akadályozzák, a legrosszabb forgatókönyv szerint pedig arcátlanul le is csalhatnak.

2Eggs arra kér mindenkit, hogy NE játsszon senki a Team Fortress 2-vel, amíg a VALVE nem lép valamit.

 

Annyi szerencséjük van a TF2-es játékosoknak, hogy elvileg ez a hiba nem hat majd a piacra, ugyanis skineket nem tudnak generálni a csalók, akár mekkora is a védelmi rés a pajzson.

Előnye is lehet a kiszivárgott adatoknak

Bár 2Eggs és minden általa hitelesnek nyilvánított forrás arról beszél, hogy a CS:GO-t nem érinti annyira durván az adatvesztés, mégis hatással lehetnek a történtek a játékra.

Többen is azt rebesgetik Twitteren, hogy a VALVE emiatt akár hetekkel előrébb hozhatja a Source 2 megjelenését.

Persze ha így is lesz, várható majd némi zűrzavar, hiszen nem véletlenül van menetrendje a megjelenéseknek, de mégis, legalább majd jobban hajtva lesznek a fejlesztők, hogy fejezzék be a projektet.

Akit érdekel a pletyka része, hogy ki és mit adhatott ki, erre a linkre kattintva jobban elmerülhet a témában.

Ti játszotok a Team Fortress 2-vel? Ha aktívak vagytok, most érdemes egy kicsit félretenni, legalább addig, amíg a VALVE egy hotfixet ki nem ad a játékhoz.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×