Bár a rendező szerint alaptalan volt a vád, a forgatáson karját elvesztő kaszkadőr végül pert nyert a Dél-afrikai Köztársaság bíróságának köszönhetően.

Tavaly írtunk arról, hogy a Resident Evil – Utolsó fejezet című film forgatásán egy jelenetben a kaszkadőr Olivia Jackson egy motoron száguldott a kamera felé, ami az utolsó pillanatban ki kellett volna, hogy repüljön előle. Sajnos a mozdulat késett, a motor pedig belecsapódott az állványzatba. A kaszkadőr 17 napig kómában volt, és mire felébredt, azzal szembesült, hogy elvesztette a bal karját, és további súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekből soha nem fog tudni felépülni.

Később kiderült, hogy a film forgatásán kötött biztosítás nem is olyan teljes körű, mint a forgatás előtt mondták, így az ő orvosi költségeinek csak töredékét fedezi. Ezek után perelni kezdte a rendezőket, hogy fizessék ki az összes, orvosi kezelésével járó kezelést. A rendezők és producerek szerint azonban az igazi felelős a film forgatási helyszínén, Dél-Afrikában székelő cég, a Davis Films. Ők voltak Jackson eredeti megbízói, és ők voltak azok, akik a biztosítást intézték.

Úgy tűnik, hogy az ügy végére most sikerült pontot tenni: bár a keresetet az Egyesült Államokban elutasították, a Dél-afrikai Bíróság a kaszkadőr javára döntött: megnyerte a pert. Szerintük ugyanis a motoros mutatvány nem volt megfelelően megtervezve – írja a Hollywood Reporter.

A döntés után a kaszkadőr ügyvédei nyilatkozatot tettek közzé, amiben mindenkit arra kérnek, hogy legyenek nagyon alaposak, amikor megterveznek egy veszélyes jelenetet.

„Itt a bizonyíték, hogy a jelenetet rosszul tervezték meg, és nem az én hibám volt. Ettől függetlenül hiányzik a régi életem” – mondta Olivia a győztes per után.

Sajnos az Egyesült Államokban nem járt sikerrel a kaszkadőr: ott a keresetet elutasították, mivel a bíróság szerint rossz embereket perelt be, rossz helyen.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×