Bár a rendező szerint alaptalan volt a vád, a forgatáson karját elvesztő kaszkadőr végül pert nyert a Dél-afrikai Köztársaság bíróságának köszönhetően.

Tavaly írtunk arról, hogy a Resident Evil – Utolsó fejezet című film forgatásán egy jelenetben a kaszkadőr Olivia Jackson egy motoron száguldott a kamera felé, ami az utolsó pillanatban ki kellett volna, hogy repüljön előle. Sajnos a mozdulat késett, a motor pedig belecsapódott az állványzatba. A kaszkadőr 17 napig kómában volt, és mire felébredt, azzal szembesült, hogy elvesztette a bal karját, és további súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekből soha nem fog tudni felépülni.

Később kiderült, hogy a film forgatásán kötött biztosítás nem is olyan teljes körű, mint a forgatás előtt mondták, így az ő orvosi költségeinek csak töredékét fedezi. Ezek után perelni kezdte a rendezőket, hogy fizessék ki az összes, orvosi kezelésével járó kezelést. A rendezők és producerek szerint azonban az igazi felelős a film forgatási helyszínén, Dél-Afrikában székelő cég, a Davis Films. Ők voltak Jackson eredeti megbízói, és ők voltak azok, akik a biztosítást intézték.

Úgy tűnik, hogy az ügy végére most sikerült pontot tenni: bár a keresetet az Egyesült Államokban elutasították, a Dél-afrikai Bíróság a kaszkadőr javára döntött: megnyerte a pert. Szerintük ugyanis a motoros mutatvány nem volt megfelelően megtervezve – írja a Hollywood Reporter.

A döntés után a kaszkadőr ügyvédei nyilatkozatot tettek közzé, amiben mindenkit arra kérnek, hogy legyenek nagyon alaposak, amikor megterveznek egy veszélyes jelenetet.

„Itt a bizonyíték, hogy a jelenetet rosszul tervezték meg, és nem az én hibám volt. Ettől függetlenül hiányzik a régi életem” – mondta Olivia a győztes per után.

Sajnos az Egyesült Államokban nem járt sikerrel a kaszkadőr: ott a keresetet elutasították, mivel a bíróság szerint rossz embereket perelt be, rossz helyen.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

A termékhez nem tartozik leírás.

3 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Bár nem egy hosszú videó, de kiválóan jellemzi a videojáték-karakterek mozgását. A paródia igen népszerű lett a Twitteren.

Gyászol a filmes és a videojátékos világ. Elhunyt az egyik legkiemelkedőbb zeneszerző, az olasz Ennio Morricone. Több nagy sikerű videojátékba is készített zenét.

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

×