Az amerikai cégtulajdonos az égboltot is a saját víziója szerint formálja. Nagy látnok Elon Musk, az egyszer biztos.

Elon Musk mindig is a nagy ígéreteivel vonta magára a média figyelmét. Aztán persze szállítja is a sikereket, a Tesla, ha nem is forradalmasította az autóipart, de egyértelműen nagy hatást gyakorolt rá, a SpaceX pedig egy igazi rockstar verziója a NASA-nak.

A Teslát és az ehhez köthető projekteket mindenki jól ismeri, a SpaceX azonban kevésbé felkapott téma, pláne kis hazánkban, pedig lenne miről mesélni. Musk, több projekt mellett azt a célt tűzte ki a SpaceX-el, hogy…

…egy 12 ezer műholdból álló rendszert épít, mellyel szélessávú internetet biztosítana a föld bármely pontján.

Őrülten hangzik, nem igaz? Pedig a projekt már bőven a kivitelezés stádiumában van, olyannyira, hogy egyre többször szemmel láthatóak a műholdak az égbolton. Idővel Magyarország felett is elkezdhetjük fotózni a formációban repülő eszközöket, amíg viszont ide nem ér a csoda, mások képeivel kell beérjük.

Kezdésnek például itt ez a fotó, egyenesen az világűrből:

Kattintás után a teljes felbontásban is látható. Forrás: NASA

A Starlink már 360 eszközzel operál és Musk tervei szerint már 2020 második felében elindulhat valamilyen korlátozott szolgáltatás. A teljes rendszer kiépítésének költségét 10 milliárd dollárra tippelik és ha sikerül, a SpaceX lesz a legtöbb műholddal rendelkező rendszer a világon.

Szerintetek életképes lehet egy ilyen nagyszabású projekt, vagy kifullad majd valahol félúton és új célt találnak majd neki?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×