A Riot Games ismerve a csalókat, nem veszi félvállról az ügyet: több csalás elleni rendszeren is dolgoznak, amivel tisztán tarthatják a játékot.

Azt már tudjuk, hogy a VALORANT egyre népszerűbb, pedig a játék még meg sem jelent. Mivel free-to-play játékról beszélünk, óriási az esélye annak, hogy felbukkannak a csalók, amire a Riot Games már most fel akar készülni. Ahogy azt nemrég bejelentették, a kernel-level Vanguard anti-cheat csupán az egyetlen rendszer, ami arra hivatott, hogy gátat szabjon a csalóknak.

A játék hivatalos megjelenése után egy olyan rendszer is elindul, amit már valamelyest ismerhetünk az CS:GO-ból: az Overwatch. A VALORANT anti-cheat fejlesztője Paul ‘Arkem’ Chamberlain szerint bár van néhány akadály, de terveik szerint a Riot a CS:GO Overwatch rendszerét szeretné megvalósítani az új FPS-ben.

Kép forrása: Dexerto

„Nagyon szeretem a CS:GO Overwatch rendszerét. Reméljük, hogy valami hasonlót tudunk kiépíteni, de ez nem lesz elérhető a Renked mód megjelenéséig, illetve meg kell várnunk, míg kész a Replay rendszer” – mondta Arkem.

Card

A Counter-Strike Overwatch rendszere úgy működik, hogy a megfigyelők egy replayt látnak a gyanúsított szemszögéből, majd az alapján hoznak egy ítéletet. Ha valaki egyértelműen csalt, jön a ban. Azok, akik ebben segítenek, ráadásul jutalmat kapnak. Az ilyen rendszerhez azonban szükség van a Replay rendszerre, ami jelenleg nem áll rendelkezésre a VALORANT-ban. Ennek ellenére jó tudni, hogy készül és ilyen módon is segíthetünk kitiltani a csalókat a játékból.

Kép forrása: Dexerto

A Vanguard anti-cheat rendszert egyébként nemrégiben sokan kritizálták, hiszen az akkor is futott, amikor a játék nem. Bár a Riot Games közölte, hogy ez nem jelent biztonsági kockázatot, a közösség követelte ennek megváltoztatását.

Úgy tűnik tehát, hogy a Vanguard mellett a Riot Games mindent bevet, hogy a csalók ne lepjék majd el a játékot. Szerinted sok csalóra lehet majd számítani?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×