A CoD: Mobile fejlesztői igen komolyan veszik a csalást és az azért járó büntetést. Mostantól könnyebben lehet perma bant szerezni.

A csalók sajnos minden online játékélményt képesek tönkretenni, a tisztességes játékosok pedig sok esetben még a játékot is feladják miattuk. Jól tudja ezt az Activision és a Tencent is, így ígéretet tettek arra, hogy gyors és tartós intézkedéseket vezetnek be a csalók ellen a CoD: Mobile-ban.

Ahogy azt egy hivatalos bejegyzésben írják: a biztonsági szabályzat értelmében tiltják ki a csalókat a játékból, ami egyébként meglehetősen szigorú. A perma ban ugyanis tartós és végleges. Ahogy a leírásban is olvasható, mostantól nagyon könnyű lesz perma bant szerezni.

„Nem akarunk csalót látni a játékunkban, és nem akarjuk, hogy tönkretegyék az élményt, manipulálják a rendszert” – írták a fejlesztők.

Miközben ugyanis a legtöbb szabálysértő figyelmeztetést vagy ideiglenes büntetést kap, mostantól két szabály megsértése, vagy az olyan szabálysértés, ami hátrányt okoz más játékos számára, végleges kitiltással jár. Az ő nevük a ranglistáról is lekerül, hogy a csalók pontszámai ne jelenhessenek meg. Természetesen a csalók report után is kaphatnak kitiltást. Erről értesítést is kapunk.

Kép forrása: Reddit

A CoD: Mobile fejlesztői tehát szigorították a szabályzatot és mostantól a csalók nem csak gyorsabban lesznek kitiltva, de sokkal hamarabb kaphatnak perma bant is, vagyis soha többé nem játszhatnak. Érdemes lesz tehát ezután kétszer is meggondolni, ha valaki csalni szeretne.

Persze sajnos mindig előfordul, hogy a rendszer igazságtalanul tilt ki valakit, ám az Activision lehetőséget ad a fellebbezésre. A Redditen vagy a hivatalos CoD: Mobile oldalon lehet kérvényezni a ban feloldását.

A fejlesztők célja a szigorítással ugyanakkor az, hogy megakadályozzák, hogy a csalók rendre visszatérjenek a játékba. A Call of Duty: Mobile játékosai valószínűleg örülnek a hírnek, a csalók pedig talán végleg lemondhatnak a CoD: Mobile élményről a szigorítás után.

Nagyon könnyen végleges tiltás alá lehet kerülni a következők miatt:

  • Kalóztartalmak használata
  • Nem támogatott eszközök és alkalmazások
  • Boostolás
  • Glitch kihasználás
  • Griefing – A másik játékos megzavarása (pl. team kill)
  • Sértő magatartás
  • Nem rendeltetésszerűen megszerzett letölthető/feloldhatatlan tartalom

Természetesen mindezekért először ideiglenes kitiltás jár, újbóli elkövetéskor, illetve extrém esetben pedig azonnali végleges kitiltás.

Te sokszor találkozol csalóval a Call of Duty: Mobile-ban?

https://www.facebook.com/groups/codmobilhungary/

×