Mindig találnak ki újabb kombinációkat a League of Legends riftre. A legújabb fenomén a Lux-Gragas páros lett, ami rengeteg CC-vel és sebzéssel szedi le ellenfeleit.

Az emberek nem szeretik a különös választásokat. A játékosok fejében a nem szokványos dolgok troll picknek számítanak, és egy félrecsúszott meccs után gyakran reporttal díjazzák az egyedi ötleteket. Egy duó most sajátos stratégiával próbálja mászni a ranglétrát . Bemutatjuk a Lux-Gragas bot lane-t.

Lux-Gragas

A páros mind a két tagja szerepelt már az alsó ösvényen. Lux is és Gragas is volt már support, de így közösen nem igazán láttam őket. A nem szokványos lövészek megjelenése is már elfogadottá vált, bár a mai napig látom, hogy azért vannak akik, még mindig ragelnek. Na, de nézzük az alábbi gameplayen miért is olyan erős.

A Lux-Gragas egy Lucian-Rakan ellen néz szembe.

Gragas support and Lux adc bot lane synergy from r/leagueoflegends

A videón egy viszonylag passzív 8 perc után kukkantunk be, amikor a bot először aktiválja kombóját. Lucian kevés manával rendelkezik a wave pedig messze van a toronytól. Ahogy lehetőség nyílik Gragas rögtön engage-dzsel. Egy jól időzített hordóval visszadobja Lux elé az ellenfeleket, aki utána minion blokk nélkül tudja elsütni képességeit. A következő kockán egy viszonylag távolról érkező predator Gragast látunk, aki a rengeteg cc-nek köszönhetően ad elég időt Luxnak, hogy utolérje, majd kivégezze Rakant. Ezután pedig a bot lane megállíthatatlanra nőtte ki magát, és meg is nyerték a játékot.

Lux-Gragas

Ismeretlen párosok ellen játszani kellemetlen, mert nem tudod, hogy mire számíts. Mire adaptálódnál lehet, hogy késő és akkora a különbség, hogy már nem tudsz mit kezdeni az ellenféllel. Gragas eddig is megszokott pick volt, de Lux-szal is működik. Mind a ketten jól tudnak clearelni, aminek köszönhetően nehéz beszorítani őket torony alá. Mind a ketten képesek lassítani, amivel egymás cc-t tudják erősíteni. A rengeteg slow, root, stun halmazban nagyon kevés helyet hagynak a menekülésre. Ráadásul van egy Lux ulti is, ami még a torony alól is ellőhető.

Ti kipróbáljátok ezt a kombót?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×