Amit megvalósítottak a LoL-nál, most igyekeznek újra megvalósítani a Valorant esetében. A profik szerint ráadásul simán össze is jöhet.

A kevesebb néha több. Ezt az örök érvényű igazságot a Riot Games már régen bizonyította nekünk, és sokak szerint most újból erre készülnek. Amikor 2003-ban a Warcraft 3 egyik modjaként megjelent a Dota, még kevesen gondolták volna, hogy ezzel új divatot teremtenek.

Aztán 2009-ben jött a League of Legends a Riot Games műhelyéből, és szinte egyből letarolta a piacot. Egyszerű volt, ingyenes, és tetszetős grafikára épített. Aki most próbálna belekötni az egyszerűségbe, csak próbálja ki a Dota 2-t, és hasonlítsa össze a két MOBA nehézségi szintjét. De kanyarodjunk vissza a Riot Games-hez, hiszen új játékuk esetében valami hasonló történik, mint anno a LoL-lal.

Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy hosszabb távon ugyanez a sors és piaci pozíció várhat a Valorantra is.

A sokat megélt streamer, exprofi CS:GO játékos szerint ugyanis amennyivel a LoL könnyebb (és népszerűbb) a Dota 2-nél, annyival egyszerűbb a Valorant is a CS:GO-nál. Ez az egyszerűség pedig könnyen letarolhatja a piacot.

„Azért gondolom ezt, mert sokkal egyszerűbb már csak belekezdeni is. Jobban esik a szemnek is ez a grafika, nem akar annyira realisztikus lenni. Sokkal inkább casual, de ez van, ez működik” – véli shroud a témával kapcsolatban.

Temetni persze nem kell szerinte a CS:GO-t, mert a versenyhelyzet legalább felébreszti majd a fejlesztőket. Mivel a Valorant megjelenését nyárra tűzték ki, jó eséllyel shroud szerint a Source 2 is ekkor robban majd be a CS:GO-ba.

A verseny tehát már javában tart, a Valorant sikere eddig megkérdőjelezhetetlen. A LoL példájából tanulva van félnivalója a CS:GO-nak, így jobban teszik, ha tényleg fakítanak valamit záros határidőn belül.

Ha másik példa kell, elég csak megnézni a PUBG és a Fortnite esetét. A realisztikusabb, ezerrel dübörgő sikerjátékot pár év alatt simán lenyomta a sokkal inkább casual, sokkal gyerekesebb grafikájú játék.

Ahogy shroud is mondta, ez van, ez működik.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×