Jelentőségteljes mérföldkövet hagyott el a Fortnite. A híres játék már több, mint 1000 napja dobja fel, vagy éppen rombolja szét mindennapjainkat.

Tegnap volt 1000 napos sokunk kedvenc játéka, a Fortnite. Az Epic Games lövöldéje megreformálta az online videojátékokat, létrehozva a világ egyik legsikeresebb IP-jét. Egyértelműen a történelem legsikeresebb Battle Royale játéka, de könnyen lehet, hogy ezt a sikert még szélesebb körben érte el. A Fortnite-hoz tartozik az egyik legsikeresebb kozmetikai rendszer, az Item Shop, valamint a játékbeli eseményeket is új szintre emelték a fejlesztők. A Fortnite világbajnokság hosszú ideig a világ legnézettebb esport eseménye volt.

Ennek apropóján úgy gondoltuk, összeszedjük a legemlékezetesebb Fortnite pillanatokat. A lista természetesen teljes mértékben szubjektív, a nosztalgiát nem lehet mindenkinél ugyan azon skálán értékelni.

A Fortnite történetének első fejezete

Az Epic Games csinálta először, hogy a Battle Royale játékmenet mögé egy összefüggő történetet is csempészett. Ez a Fortnite esetében a harmadik szezonban kezdődött, abban a szezonban, amiben először kaptunk 100 jutalmat a Battle Pass-ben. Ekkor oldhattuk fel az „eredeti” John Wicket, Reapert.

Emlékeztek még a meteor esőre?

 

Marshmello koncertje

Ha már a bevezetőben megemlítettük, ki is emeljük Marshmello koncertjét. A világon az Epic Games rendezett először olyan online koncertet, amin belül egy időben bulizhattak a játékosok. Marshmello élőben keverte a zenét, a Fortnite-ban pedig külön LTM-et kaptunk a szórakozáshoz. Itt kezdődött az Icon Series is, a híres előadó kapta az első hírességen alapuló Outfitet.

 

Kollaborációk kollaboráció hátán

 

A játékbeli események már önmagukban erősen közösséghívogatók voltak, hát még azok, amik valamilyen franchise-t hoztak el a Fortnite univerzumba. Emlékszünk, mennyire örültünk az első Avengers – Bosszúállók –  eseménynek. Holott akkor még speciális Marvel Outfitekről nem is beszélhettünk, csak Thanos bőrébe bújhattunk egy LTM-en belül. Majd később a második Avangers esemény keretein belül befutottak a Marvel skinek. Azóta John Wick, Batman, Harley Quinn, de még Deadpool is megkapta saját Outfitjét. Hatalmas marketinghúzás volt ez az Epic Games részéről.

Ugyan sajnos sok gond van mostanában a játékkal, ilyenkor látszik az, hogy mindezek mellett mennyi mindent kaptunk a játéktól az elmúlt években. Igazságtalan lenne azt mondani, hogy a Fortnite nem volt valamilyen szinten meghatározó mindannyiunk életében.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×