Egy játékos kiszámolta, majd megosztotta a nagyvilággal, hogy mekkora összeget pazarolnak el a játékosok minden egyes alkalommal, amikor elpusztul egy D.Va mech.

Az Overwatch egyik hőse, D.Va bizony lenyűgöző robotpilóta, a játékban neki van az egyik legmenőbb ultija. Mindenki, aki játszott már Overwatch-ot tudja, hogy D.Va egy korszerű robotba is be tud ülni, ami fel van szerelve fegyverekkel, különböző páncélokkal, rakétákkal és fejlett technológiával.

 

Az ilyen eszközökért persze a valóságban elképesztő összegeket kéne fizetni, a játékosok pedig minden egyes alkalommal tönkretesznek egy milliárd dolláros eszközt, amikor az elpusztul. Egy Reddit felhasználó most kiszámolta, hogy mennyit is ér egy ilyen mech. Számunkra, egyszerű adófizető polgárok számára, ezek az összegek felfoghatatlanok.

Tog5 szerint, ha a mech titánból készülne, akkor 1.483.796.200 amerikai dollárba kerülne. Ez nagyjából 481 901 394 651 forint.

Kép forrása: Pinterest

Ahogy leírja, ezt úgy számolta ki, hogy számításba vett egy katonai szuperszámítógépet, két repülésirányító eszközt, két rakétakilövő rendszert, 18 tomahawk rakétát, 6 géppuskát, 300 kiló titániumot. Ezen kívül kb. 1 milliárdba kerülne az összes további költség, ami a védelmi rendszert szolgálja: a technológiák valamint a sok-sok ember munkája, aki dolgozik rajta.

Ha ezt megszorozzuk nyolccal, ami az átlagos meccsek halálozási aránya, akkor az összeg már 11.870.369.600 amerikai dollár meccsenként. Ekkora összeget tesznek tönkre tehát a játékosok minden egyes alkalommal, amikor elpusztul egy mech.

A Overwatch 2 fejlesztésével remélhetőleg a Blizzard megtalálja a módját, hogy D.Va mech megfizethetőbbé legyen, anélkül, hogy a képességeit fel kelljen áldozni.

Te hány D.Va robotot tettél tönkre eddig?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×