Komoly ihletet adott Ukrajna a Call of Duty: Warzone fejlesztőinek, az Infinity Wardnak. Több valóságos helyszín is bekerült a játékba.

Sok esetben vesznek ihletet a videojátékok fejlesztői a való világból. Mindez leginkább azokban a játékokban fordul elő legsűrűbben, amik valóságos eseményekről szólnak. A Call of Duty széria sajnos a valóságon alapszik, a különféle háborúk már-már mindennaposak a Földön.

Az Infinity Ward nagy sikerű battle royale-jában, a Warzone-ban is több, a valóságban megtalálható helyszínen mérhetjük össze tudásunkat az ellenfeleinkkel. Meglepő módon nagy hangsúlyt fektettek az ukrán Donyeckre a fejlesztők, innen temérdek híres helyszín került be a játékba.

Az FK Sahtar Doneck arénája (Donbass Arena)

A híres ukrán futballcsapat stadionja egy az egyben át lett emelve a Warzone-ba. A különbség csak annyi, hogy a játékban teljesen fedve van a teteje az arénának.

A donyecki repülőtér és torony

Egy másik helyszín, amit Donyeckről mintázott az Infinity Ward, az a Verdansk Airport & Tower. A Warzone reptere ugyanis kiköpött mása az ukrán repülőtérnek, olyannyira, hogy még az ikonikus torony is megtalálható a játékban, éppúgy, mint a valóságban.

A donyecki bank épülete

A bankot ihlette csúnyácska, zöldes épület szintén az ukrán városban található. Csupán a színek árnyalata, pár ablak, na meg az épületen található felirat különbözik. Minden más szinte teljesen megegyezik.

Az ukrán parlament épülete

Talán ez az első vitatható modell a játékban, ám ha jobban megnézzük, a verdanski paralment épületének felépítése erősen hajaz az ukrán parlamentre. Az oszlopok és a kupola mindkét esetben dominánsak, a Warzone esetében viszont egy félköríves nyitott tér is tartozik az épülethez. Az előző példák alapján viszont véleményem szerint kijelenthetjük, hogy ezúttal is Ukrajna volt hatással a fejlesztőkre.

https://www.facebook.com/groups/warzonehungary/

×