Ahogy a játékosok arra számítottak is, a heti hero pool rendszernek köszönhetően Echo bannolt hős lett a héten. Meglepődött bárki?

Echo még azelőtt került tiltás alá az Overwatch kompetitív játékmódjaiban, hogy megjelenhetett volna az Overwatch League-ben. A héten természetesen nem csak ő marad ki a mókából: ahogy mindig, most is négy hőst kell nélkülöznie a játékosoknak.

Az április 19-én frissült hero pool alapján tehát mind az Overwatch League, mind a játék kompetitív játékmódjai nélkülözik Echo-t, Tracer-t, Orisa-t és Moira-t – írja a Blizzard a Twitteren. Ahogy minden héten most is két damage hős, egy support és egy tank hős került tiltás alá.

Az, hogy Echo tiltás alá került, tulajdonképpen nem meglepetés, ha figyelembe vesszük, hogy mi alapján tiltanak le valakit a hero pool rendszerben. Az egyik fő szempont, hogy a korábbi héten a hős milyen arányban vett részt a meccseken, így mivel Echo új karakter, sokan szerették volna megismerni, kipróbálni. Szóval a múlt héten már többen megjósolták, hogy valószínűleg erre a sorsra számíthat, így mi is előre jeleztük ezt a furcsa helyzetet.

Költői a kérdés, de tényleg erre van szüksége a játéknak? Ha már statisztika alapján tiltanak, miért nem a magas winrate szerint bannolnak?

Az Overwatch League játékosok számára annyira nem lesz nagy veszteség, hiszen Echo ott még nem volt elérhető. Két egymást követő héten viszont nem kerülhetnek ugyanazok a hősök tiltás alá, ami garantálja, hogy jövő héten Echo már előfordulhat OL meccseken.

Ne feledjük, hogy a múlt hét óta a hero pool rendszer a játék kompetitív módjaira és az Overwatch League színterére egyaránt érvényes. Szóval Echo, Tracer, Orisa és Moira egy kis pihenőre mennek.

Te mit szólsz ahhoz, hogy Echo rögtön tiltás alá került?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×