Megnéztük mit is tartogat számunkra a Thermaltake Level 20 GT gépház. A nagy méret kedvelőinek ez egy prémium kategóriás ház.

A Thermaltake 2018-ban ünnepelte 20. évfordulóját. A saját születésnapját új gépházak kiadásával ünnepelte, melyből egyet mi is leteszteltük. Íme a Thermaltake Level 20 GT bemutatója.

Külső és kinézet

A Thermaltake Level 20 GT egy prémium kategóriás gépháznak számít. Tálalásban nem aprózták el, hiszen már a csomagolása is brutálisan nagy. Hivatalos súlya a gépnek 19,1 kg, így a csomagolásból való kiszabadításához lehet segítségre lesz szükséged. Miután a külső réteget lehámoztuk már érthetjük, hogy miért is ilyen súlyos ez a szerkezet. A ház  5 milliméter vastag edzett üveggel van körülvéve, aminek köszönhetően minden oldalról bele tudunk lesni. Típusát tekintve a Full Tower kategóriába sorolható.

Thermaltake

Forrás:https://play3r.net/

Forrás:https://play3r.net/

Forrás:https://play3r.net/

A kialakítása tökéletesen szimmetrikus, ami nem csak a gépház oldalára terjed ki, hanem a felül elhelyezett IO panelekre is. Az egyik oldalán a bekapcsoló gomb mellett, a HDD ledet, reset gombot, fejhallgató és mikrofon bemenetet találjuk meg. A másik oldalán a panelnek 5 darab USB bemenet található, amiből 2 darab 2.0-ás, 2 darab 3.0-ás és egy C típusú.

A házat felfordítva láthatjuk, hogy magabiztos lábakon áll, mely mind a ház súlyát, mind a beleépített alkatrészek tömegét megtartja. Emellett levehető  rácsos porfogókat is felszereltek, mely a takarításában nagy segítséget tud nyújtani.

Forrás:https://play3r.net/

Mit takar a belső?

Miután az edzett üvegablakot eltávolítjuk a ház főkamrája tárul fel előttünk. Nem meglepő, hogy mindenfajta alaplapot képes befogadni köztük az E-ATX típusúakat is. A ház elején négy darab 88,9 milliméteres merevlemeztartó található, amelyek pozícióját szabadon állíthatjuk, vagy akár ki is vehetjük. A tápegységet a Thermaltake GT alján helyezték el, aminek a tetejére pluszba egy SSD tartót is felszereltek. Gyárilag nem tartalmazza a tápegységet, ezt nekünk kell beszerezni. Ez maximum 220 milliméter hosszú lehet. Mindenesetre érdekes húzás a gyártó részéről, hogy a teljesen edzett üvegablakkal körülvett házban a PSU-ra is felszereltek egy pici ablakot.

Forrás:https://play3r.net/

A Thermaltake Level 20 GT-be egy 310 milliméteres VGA fér be, ha bent hagyjuk a HDD tartókat. Abban az esetben, ha ezeket kiszereljük, egy 410 milliméterest is kényelmesen beleilleszthető.

Thermaltake

Forrás:https://play3r.net/

A ház hátuljába lesve egy beépített ventilátort találunk. Az alap GT-ben egyetlen egy található, az RGB változatba azonban többet is szereltek. Talán egy prémium kategóriás házba azért többet is rakhattak volna. Mindenesetre radiátor méret szempontjából a lehetőségeink határtalanok.

Thermaltake

Forrás:https://play3r.net/

A hátsó fal hátulján további 3 SSD tartó van hegesztve, melyre csavarral erősíthetjük fel a tárhelyet. Emellett néhány kábel köteleselégre kialakított csomópontot is találunk. Mivel innen is belátunk érdemes szépen kikábelezni, mivel a legcsúnyább művek is láthatóak lesznek. Talán a Thermaltake itt egy sötétített fóliát elhelyezhetett volna az üvegen, hogy ne látszódjon a teljes káosz.

Thermaltake

Forrás:https://play3r.net/

Összefoglaló

A Thermaltake Level 20 GT mindenképpen azoknak ajánlott, akik szeretnek a méretekkel hódítani. Ez nem éppen az apró és könnyűsúlyú gépházak közé sorolható. Emellett, ha szeretjük fotózni, vagy nézni, hogy mi hajtja a gépünket, akkor is remek választás lehet. Alaplap szempontjából minden méretet befogad. VGA-nal se feltétlenül kell figyelnünk arra, hogy vajon be fog-e férni, mert valószínűleg a válasz igen lesz.

Amennyiben ti magatok is megvizsgálnátok, a gyártó oldalát itt találjátok!

 

×