Nagyon sok cégnél fizettek azért hackereknek, mert a biztonsági réseket felfedték. Most a Warzone-ban adott egy hacker tippeket a csalók kiszűrésére.

A csalók száma nagyon megszaporodott az utóbbi időben a Warzone-ban. A letöbben azt kérik a fejlesztőktől, hogy tiltsák ki véglegesen ezeket a játékosokat. Az Infinity Ward mindent megtesz azért, hogy a játékélmény ennek hatására ne romoljon, de sajnos ők se tudnak mindenkit egyből kiszűrni.

Március 31-ig 50 ezer felhasználót tiltott ki, és ez a szám még nőni fog.

Ez a szám szép és jó is, de ugyanúgy jelen vannak a csalók, wall hackerek, és aimbotterek. VR Jani múlt héten találkozott az egyik ilyen kollégával.

Folyamatosan azon dolgoznak, hogy ki tudják szűrni ezeket a játékosokat, de egyelőre a fejlesztők se találták fel még a spanyol viaszt. Egy reddit felhasználó azonban hasznos tanáccsal látta el a fejlesztőket.

DeclanH23, korábban Battlefield 4-ben használt nem legális trükköket. Egy levelet írt a fejlesztőknek azzal kapcsolatosan, hogyan lehetne hatékonyabb a védekezésük a csalók ellen. Az alábbi képen a hacker statjai láthatók Battlefield 4-ben.

hacker

A BF4-ben voltak olyan fegyverek, melyet a hackerek előszeretettel használtak. Ezeket prime aimbotter weaponoknek nevezték. Az eredményeiből látható, hogy a headshotok, percenkénti gyilkosságok, kill streakek sokkal magasabbak, mint az átlag. A hacker szerint pedig ezekre a statokra kéne ránéznie az Infinity Wardnak is.

„A kiadónak meg kéne vizsgálni, hogy mely fegyverek a legkedveltebbek a csalók körében, és azoknak a statjait monitorozni.” – mondta Declan

Egy újabb játékos esetében a rendszer rögtön visítana, hiszen nagyon ritka, hogy valaki első leugrásánál mindent tökéletesen csináljon. A fejlesztőknek össze kéne dobni egy olyan formulát, mely ezeket a statokat monitorozza, és az eltérő adatokat kiszűri. Ezután pedig sokkal könnyeben meglehetne találni a csalókat, mert már csak egy szűrt csoportot kell átnézni.

Ti mit gondoltok az ötletről?

×