Nehéz idők járnak a lelkes Pokemon GO játékosokra a karantén idején. Még akkor is, ha mindent szabályosan szeretnének csinálni.

Az utóbbi években rengeteg játék próbálta meg visszarángatni az embereket a szabadba. Készült már Harry Potteres, vagy éppen Jurassic Parkos is belőle, de az egészet elindító klasszikust egyik se tudja lenyomni. Ugyanis mind a mai napig Pokemonokra vadásznak legtöbben a világon.

A világjárvány persze alaposan visszavetette a szabadban járkálás lehetőségét, de a Pokemon GO így sem lassít. Nincsenek persze könnyű helyzetben azok a játékosok, akik szeretnék betartani a kijárási korlátozások szabályait, de játékkedvük így is megmaradt. Ezzel kapcsolatosan érdekes történetet osztott meg karanténban ragadt sorstársaival egy amerikai Pokemon GO játékos.

Amy és kisfia nagyon figyelnek rá, hogy minden szabályt betartsanak, de a sok otthon töltött idő újra rávette őket a Pokemon GO-ra. Gyaloglás és biciklizés helyett kocsival járják az utcákat a legújabb példányokra vadászva, amiből legutóbbi útjuk során rendőrségi feljelentés lett.

A szomszédok ugyanis túlságosan gyanúsnak találták a lassan köröző autót, aki gyakran félrehúzódik különböző házak előtt, majd szép lassan tovább halad. Betörőknek nézték őket, akik csak a terepet mérik fel, így rájuk hívták a rendőrséget.

Amy-nek előbb bizonyítania kellett, hogy ők is a környéken laknak, és hogy csak a játék miatt tűnhettek gyanúsnak.

A 12 éves Kylie és anyukája aztán másnap egy kellemes meglepetéssel zárta a sztorit. A rendőröket kihívó szomszéd egy Pokemon tortával kért bocsánatot, amiért kellemetlen helyzetbe hozta őket.

A történet tanulságait könnyű levonni. Ahogy már mindenki ezerszer hallotta Győrfi Páltól, lehet hogy kellemetlenek a kijárási korlátozás szabályai, de akkor is be kell tartani őket. Lehet hogy lemaradunk miatta pár Pokemonról, vagy ránk hívják a zsarukat, de akkor is be kell tartanunk.

De minden jó, ha jó a vége, ha tényleg a rendelet szerint járunk el, nem lesz büntetés a vége. Sőt, még egy ingyen torta is befigyelhet, amiért vigyáztunk másokra.

Zseniális sztori, benne van minden, amit a karantén idején egy Pokemon GO-s sztoritól elvárhatunk!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×