A PUBG esport rendezvényeit is utolérte a koronavírus miatt kialakult helyzet. Azért nyugi, lesz helyette más verseny, más feltételekkel.

A Dot Esport is lehozta: elhalasztják a PUBG Global Seriest, és a jelenlegi állást is inkább ignorálják, jövőre pedig majd tiszta lappal kezd mindenki. Nem akarják azért, hogy az a 21 csapat, akik kvalifikáltak a PGS Berlinre, a szezon első Majorjére, hiábavalónak érezzék az eddigi munkájukat. Őket 20 ezer dolláros vigaszdíjjal küldik haza.

PUBG

Kép forrása: Dot Esports

A PGS helyett érkezik a PUBG Continental Series, ami inkább régiókra bontva ereszti össze a legjobb csapatokat a négy nagy területen. Így a négy régió az Ázsia, Ázsia-Csendes-óceán, Európa és Észak-Amerika lesz. Természetesen ahogy más játékok esport szériái is, itt is inkább online felületre költözik a verseny.

Egyelőre annyit tudunk, hogy összesen 2,4 millió dollár lesz az összdíjazás, melyet egyenlően osztanak el a négy régió között. Egyelőre egy nagy eseményt hirdettek meg biztosan, a PCS Charity Showdown-t, ahol a régió top csapatai mérkőzhetnek majd meg 100 ezer dollárért. A jótékony célú rendezvényen ráadásul a győztes csapat által választott szervezet plusz 100 ezer dolláros adományt is kap.

Sajnáljátok, hogy vége a PGS-nek? Követni fogjátok a PCS-t?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×