Lehetséges, hogy a World of Warcraft világa végre konzolon is kiteljesedhet, és ha ez igaz, a szerencsés konzol a PS5 lehet.

Felröppent ugyanis egy pletyka, miszerint lehetséges, hogy a WoW konzolon is elérhető lesz, ráadásul a Sony következő generációs gépén. Tagadhatatlan, hogy a WoW minden idők egyik legnagyobb MMORPG-je, mely több tucat bővítést élt meg, több millió játékost és több milliárd dolláros bevételt ért el. Tulajdonképpen éppen ezért valahol furcsa is, hogy mindig csak PC-n volt elérhető.

Nos, adatbányászok azt állítják, hogy ez talán megváltozik, ugyanis a játék fájljai közt olyan információra bukkantak a legutóbbi frissítés után, mely PS4 és PS5 kontrollertámogatásra utal.

Martin Benjamin a Twitteren arról ír, hogy a közelmúltban kontrollertámogatás kódjára lett figyelmes, amire korábban sosem volt szükség a WoW-ban. Az ezt követő poszt már kifejezetten azt említi, hogy a kontrollertámogatás sorában ott van a PS4, a PS4 Pro és a PS5 kontrollere is.

Persze ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a játék konzolverziója készül, de valljuk be: ennyi elég a játékosoknak ahhoz, hogy kirobbantsák a pletykát. A kontrollertámogatás kérdése azonban megjelent már a Blizzard fórumán is az érkező Shadowlands kapcsán, ahol Randy “Kaivax” Jordan, a Blizzard kommunikációs vezetője hozzászólt a témához.

„Hosszú ideje látjuk, hogy a játékosok egy része sokszor fordul egyéb kiegészítőkhöz, hogy könnyebben tudjon játszani. Mi azt szeretnénk, ha a WoW szélesebb körben elérhető lenne, ezért a Shadowlands-ben igyekszünk némi támogatást nyújtani azoknak, akik például kontrollerrel irányítanák a karaktert. Ilyen például az Xbox Adaptive Controller” – írta Jordan.

Bár Jordan csupán az Xbox kontrollert említette, simán lehet, hogy a PlayStation kontrollereit is tesztelik. Nehéz lenne ez alapján azt állítani, hogy a World of Warcraft konzolportja is készül, de nem lenne rossz ötlet. Szerinted is?

Te játszanál konzolon WoW-ot, ha megjelenne?

https://www.facebook.com/groups/warcraft3hungary/

×