A béta alatt sokkal több probléma van a VANGUARD-ra keresztelt anti-cheattel, mint magával a játékkal.

Néhány napja számoltunk be nektek arról, hogy a Riot által fejlesztett VANGUARD anti-cheat, bár rendkívül hatékonynak tűnik, azért bőven akadnak vele problémák. A fejlesztők természetesen ezekkel is időben foglalkoznak majd, a megjelenésig szerencsére bőven van idejük javítani a felmerülő problémákat.

Telefontöltő? Nem, sajnálom, nem fér bele!

Aki játszik a League of Legends-el az tudja, hogy nagyon ritkán lehet csalókkal találkozni. Ritka ez manapság az online játékokban, a Riot viszont azzal, hogy a meccsen történő számításokat a szerverrel végezteti el, majdnem lehetetlenné teszi az adatok manipulálását.

A mechanika annyira jól bevált, hogy a VALORANT is eszerint működik, ide azonban mégis kellett egy anti-cheat, hisz egészen más profilú játékról van szó. Itt jön képbe a VANGUARD, a Riot saját fejlesztésű anti-cheatje.

Azt már láttuk korábban, hogy mennyire hatékony és egyértelmű a program, erről ide kattintva olvashattok. Ennek tényleg csak örülni lehet, hisz a rivális CS:GO-ban meg szinte minden meccsen csalókba botlik a tisztességes játékos.

Azért persze a VANGUARD sem tökéletes: kiderült, hogy kicsit túlbuzgó is az anti-cheat.

A CS:GO-ból már jól ismert népszerű AWP játékossal, Mixwellel történt, hogy mikor csatlakoztatta a telefonját, hogy az a gépről töltsön, a VANGUARD valamiért bepöccent és véglegesen tiltotta őt a játékból. Mindez élő adásban történt, ami csak még kellemetlenebbé tette a helyzetet.

Persze Mixwell nem aggódott, hisz tiszta a lelkiismerete, így gyorsan posztolt is twitteren, amiben megjelölte a Riot két profilját is, hogy ugyan oldják már fel a tiltását.

Egy kis utánajárás után kiderült, nem ő az egyetlen, aki ilyen hibával került kitiltásra a VALORANT-ból. Többek között a G2 játékosa, Lothar is bannolva lett, szintén azért, mert tölteni szerette volna a mobilját.

A twitteren egyébként többen visszajeleztek hasonló problémákkal, a Riot vezető anti-cheat fejlesztője pedig szerencsére aktív és segít a bajba jutott játékosokon.

 

Nektek hogy tetszik a VALORANT? Szerintetek lehet ez a következő nagy taktikai lövölde, vagy csak a felhajtás nagy körülötte? Nincs már messze a teljes megjelenés sem, a Riot májusra ígérte a publikus verziót.

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×