Egyre többen próbálják kihasználni a VALORANT hype-ot, viszont sajnos egyesek meglehetősen etikátlan módszerekhez folyamodnak.

Ezúttal meglehetősen markáns véleményét nyilvánította ki Nessaj, ami egyébként egy kicsit szokatlan tőle, ugyanis ő kifejezetten nem az az ember, aki beleállna másokba. Ezúttal sem ez történt, hanem egy nagyon fontos, etikátlan lépésre hívta fel a figyelmet, amivel egyre több streamer él vissza az utóbbi időben. Ez pedig nem más, mint a VALORANT hype kihasználása.

Aki esetleg egy barlangban élt volna az utóbbi időben, talán csupán annak lesz újdonság, hogy kizárólag úgy lehet VALORANT hozzáférést szerezni, hogy olyan streamert nézünk, aki épp VALORANT-ot közvetít. Mivel még mindig csak viszonylag kevesen kaptak hozzáférést, így sokan éjszakára is úgy hagyják a streamet, hogy hátha pont ez idő alatt kapnak kulcsot. Ezt kihasználva egyre többen kezdték el használni a Twitch rerun funkcióját, amivel a korábbi adásokat lehetett újra leadni.

A probléma csupán azzal van, hogy ilyenkor nem kaphat senki VALORANT hozzáférést. Miközben bizonyos streamerek pont az ellenkezőjét állították, megtévesztve ezzel a nézőket.

Nessaj utánakérdezett a Twitch-nél és kiderült, hogy a rerun alkalmával nem lehet hozzáférést szerezni.

 

„Mi történt? Egyből estére, azok az emberek, akik rerunokat futtattak egész éjjel, elkezdtek felvett videókat élőben streamelni, megkerülve a rendszert. Mindezt azért, hogy a nézői tudjanak dropot szerezni.”

Nessaj szerint ezzel az egésszel az a baj, hogy pont a kevésbé nézett streamerek elől veszik el a nézőket, akik éjjel is ott vannak, élőben nyomják és próbálnak kitörni.

DeadFox és bLYYY a legnagyobbak, akik kihasználják ezt a lehetőséget hazánkban

„Ha ebből rendszert csinálunk és Mi streamerek és Ti nézőközönség azt mondjátok, hogy oké, akkor ennek vége van. Ha most a theVR azt kezdi el csinálni, hogy holnaptól 0-24 streamelnek, akkor a fél magyar partner, az kalap-kabát! Vagy KriszhAdvice vagy AK. 

Ha a három legnagyobb streamer elkezd videókat streamelni 0-24-ben, akkor vége. Baszhatja mindenki más.”

És ez egyébként még csak a felszín kapargatása. Ugyanis Nessaj nem ment bele abba, hogy ezzel az említett streamerek mennyivel több bevételre, na meg mennyivel nagyobb követőbázisra tesznek szert.

Ez egyébként nem egyedi eset, nemrég több nagy külföldi streamer is hasonlóképp nyilatkozott. Köztük Summit1G is, aki szintén etikátlannak tartja, hogy egyesek kihasználják, a rendszert. 0-24-ben nyomják a streamet, régi videókkal felütve a tartalmat.

„Nem egy nehéz munka ez, legalább csinálnátok jól b@szd meg”

Reméljük DeadFox, bLYYY és a többi érintett is jobban átgondolja ezt az egészet. ugyanis valóban nem túl elegáns, sem túl etikus módszer ez. 

UPDATE:

Cikkünk megjelenése után DeadFox és bLYYY is reagált Nessaj gondolataira:

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×