Az Overwatch Experimental módja úgy tűnik, hatásosnak bizonyul abban, hogy a Blizzard bemutassa és tesztelje a jövőbeli változásokat. Legközelebb erre fókuszálnak majd.

Ahogy azt a játék rendezője elárulta a Blizzard fórumán, a jövőben ismét változásokat mutatnak majd be az Overwatch Experimantal módjában, ahol kipróbálhatók a lehetséges frissítések, hősváltozások. A játékot fejlesztő Team 4 most arra készül, hogy több hősön is alapvető változást eszközöl.

Az Experimental mód abban különleges, hogy a korábbi PC-s tesztszerverekkel ellentétben a változásokat már a konzolosok is letesztelhetik. Ez sok lehetőséget kínál a fejlesztőknek arra, hogy helyes irányban javítsák a játékot. Persze így sem biztos, hogy minden azonos módon kerül be majd az éles szerverekre, de általában jól sikerülnek a tesztek.

Mire fókuszál a következő Experimental időszak?

Kép forrása: Blizzard

A legutóbbi Experimental módban néhány hős kapott alapvető buffot vagy nerfet, mindezek a változások pedig jelentős hatással vannak a játékmenetre. Így sokan kíváncsiak arra, hogy a fejlesztők milyen változásokra fókuszálnak legközelebb, hiszen vannak olyan hősök, melyekkel régóta nem foglalkoznak.

Jeff Kaplan egy fórumbejegyzésben tisztázta kérdést: a következő Experimental időszakban a crowd control-t kívánják csökkenteni számos hős esetében.

Crowd Control – Olyan képességek gyűjtőneve, mely több ellenfélre is hatással lehet. Például amelyek akadályozzák, korlátozzák az ellenfelek mozgását, fegyver-vagy képességhasználatát.

„A következő Experimental alatt a CC csökkentésen lesz a fókusz, több hős esetében” – írta Kaplan.

Persze az, hogy pontosan milyen módon csökkentik ezen képességek hatását, egyelőre nem tisztázott, de egyértelmű, hogy a fejlesztők számára ez most kiemelt prioritást élvez. Ez azt jelenti, hogy több hős esetében csökkenhet az ellenfélre hatást gyakorló képességek ereje.

A heti hero pool rendszeren kívül az még egy dolog, ami a jövőben alapvetően megváltoztathatja a metát a játékban. Ami ezt illeti, a Blizzard célja pedig pontosan ez. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor indul a következő Experimental időszak, de hogy érdemes lesz figyelemmel kísérni a tartalmát, az biztos.

Te egyetértesz a CC csökkentés ötletével?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×