Úgy tűnik, hogy elmúlt napokban nem voltak véletlenek a csatlakozási problémák az EA szerverein. Számos DDoS támadásról számolt be a kiadó.

Az elmúlt napokban a játékosok számos problémát érzékelhettek az EA játékai és kliense körül. Az Origin kliens offline lett, nem lehetett elérni a szolgáltatásokat, vagy csatlakozni az online játékokhoz. A játékosok rendre hibaüzenettel találkoztak, képtelenek voltak csatlakozni.

Nem sokkal később az EA arról számolt be, hogy a szolgáltatások érintő problémákat vizsgálják és próbálják minél előbb megoldani. Később azt is közzétették, hogy 24 órán belül több olyan DDoS támadás történt, ami ellehetetlenítette a játékosokat.

Mind a FIFA 20, mind az Apex Legends játékosok hibaüzenetet kaptak.

Az EA 5 órával azután, hogy tapasztalta a kapcsolódási problémákat, közleményt adott ki arról, hogy megoldották a problémát és újra be lehet csatlakozni és játszani.

Ez a játékosok szempontjából igen frusztráló lehet, annak ellenére is, hogy a problémát a fejlesztők hamar megoldották. A támadásokat azonban nem mindig tudják kivédeni. Ami viszont ennél is nagyobb probléma, hogy a támadásoknak következményei is lehetnek. A DDoS támadások ugyanis további szerverproblémákat okozhatnak.

Senki ne lepődjön meg, ha további csatlakozási problémával találkozik. A következő napokban is biztosan lesz még pár idegesítő pillanat.

A DDoS (Distributed Denial of Service) egy elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás, amely az informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénításában mutatkozik meg. Egész gépparkok vehetnek részt ilyen támadásokban, aminek során a szerverek nem bírják a terhelést és egyszerűen leállnak. A DDoS támadás akár szabadságvesztéssel is büntethető: 2019-ben egy 23 éves srác 2 évet kapott ilyen műveletért.

A napokban nem csak az EA, de a Blizzard szervereit is több DDoS támadás érte, ám a Blizzard ezt megoldotta egy órán belül.

Szerinted mi lehetne megoldás a DDoS problémára?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×