A Crytek áprilisi poénjának indult, most egyre jobban úgy tűnik, tényleg készül valami. Azt még nem tudjuk, hogy remaster, vagy új játék, de Crysis.

Szép múltra tekint vissza a Crytek fps sorozata. A Crysis az EA kötelékében jelent meg, még 2007-ben, mely aztán több folytatást is megélt. A 2008 végén megjelent Crysis Warhead egy különálló kiegészítő volt, nem kellett a futtatáshoz az első Crysis.

A dolog érdekessége, hogy ezt az azóta megszűnt Crytek Budapest készítette.

 

Ha időtök engedi és még nem toltátok ki, mindenképp érdemes neki futni, nem csak a felirat, de még a szinkron is elérhető magyar nyelven a Warheadben.

Az utolsó megjelent Crysis a harmadik epizód volt, annak is viszont már közel 7 éve.

A Crytek szebb napokat is megélt, mostanában inkább az általuk fejlesztett engine-ből élnek meg, több irodájuk bezárt és saját AAA játékuk is régen jelent meg. Egyedül a Hunt: Showdown említésre méltó, ennél azonban sokkal többet várnánk el egy ilyen múltú csapattól.

Április elsején szemfüles internetezők észrevették, hogy frissült a Crysis hivatalos oldala, a képernyőn Jake „Nomad” Dunn látható. Természetesen ahogy mindenki, mi is elhittük a forráskódnak, hogy becsapás az egész, ott ugyanis megtalálható volt az „April Fool” kulcsszó is, több Crysis-os üzenet között.

Folytatódik a sztori

A weboldal a cikk írásának pillanatában (április 14) változatlan, ugyan úgy ott van Nomad. A Crytek azóta kirakott egy videót, melyben az elmúlt évtized CryEngine-es játékairól emlékeznek meg. A videóban felfedezhető egy keretes szerkezet, ugyanis a videó a Crysis-szal kezdődik, majd a legvégén azzal is ér véget. Miért?

Felpörgött a Crysis twitter

Április 13-án aztán a Crysis hivatalos twitter oldala is beszállt a buliba. Nem sokat árultak el, sőt semmit nem mondtak, csak megpiszkálták a parazsat.

 

A posztra azonnal ráharaptak az emberek, közel 60 ezren reagáltak rá, míg további 11 ember osztotta tovább a hírt. Többek között a hivatalos Xbox oldal és az Nvidia Geforce is reagált a maga módján a hírre.

Személyes kedvenc válasz:

 

Egyelőre tehát nehéz megmondani, hogy mivel készül a Crytek, az azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy valamilyen formában megpróbálnak életet lehelni a tetszhalott állapotban lévő sorozatba.

Képbe került tehát a Crysis, vagy Crysis Warhead remaster verziója, vagy ha nagyobbat is merünk álmodni, az új generációs konzolokra akár a Crysis 4-et is kiadhatnák. Esetleg összefüggés lehet a rajongói modként készülő co-op móddal? Senki sem tudja.

Ti szívesen látnátok egy új Crysis játékot? Az Xbox One X-en és PlayStation 5-ön biztosan brutálisan mutatna a negyedik epizód.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×