Teljesen jogos a felháborodás, tökéletes logikátlan döntést hozott a Blizzard, mikor az új rendszert összerakták.

Néhány napja írtunk nektek arról, hogy a Blizzard egy rövid tesztidőszak után átformálja az Overwatch-ba épp csak bevezetett hero pool rendszert és összeköti a profi meccseken tiltott listát a kompetitív mód listájával.

A korábbi rendszerben teljesen külön volt a kitiltás módja, más karakterek voltak tiltva a profi meccseken, és mások a ranked meccseken. Az új frissítésben a két lista összefonódik, a banok pedig az alapján lesznek kiosztva, hogy melyik hőssel játszottak a legtöbbet a magasabb rangban lévő játékosok.

Forrás: https://wall.alphacoders.com/

Akkor mi a gond? Amúgy is a meta rotálása a lényeg, nem?

Ez a rendszer azonban nem arra lesz jó, hogy a metát rotálja. Sokkal inkább arra, hogy folyamatosan kibannolja azokat a karaktereket, akiket a közösség szórakoztatónak tart játszani.

Gondoljunk csak bele, lassan megérkezik Echo a játékba, a játékosok nyilván folyamatosan játszani akarják majd. A rendszer alapján mi fog történni? Konkrétan már a következő héten tiltásra kerülhet.

Nyilván azért ebbe manuálisan belenyúlnának a fejlesztők, onnantól viszont megint nincs értelme az egésznek. A győzelmi aránya ugyanis biztosan nem lesz magas, mindenki tanulni fogja az új hőst, szimplán csak játszanak vele, mert fun.

Akkor viszont miért ne lehetne a győzelmi arány alapján bannolni? Miért ne lehetne akár több pool? Egy a profi meccseken, egy Grand Masterben, egy pedig az ez alatt lévő rangokra.

A jelenlegi rota szerint Brigitte, Reinhardt, Widowmaker és Mccree van tiltólistán. Furcsa ugye? Az, hiszen Rein és Mccree is bannolva volt a közelmúltban, az által viszont, hogy sokan tolják őket, újra tiltólistára kerültek. Ördögi körbe került a Blizzard, bár a rendszer még új, egészen biztos, hogy valamit megint változtatni fognak rajta. Már csak azért is, mert a közösségi felületeket már most elárasztották a háborgó kommentek a rajongóktól.

Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás a hero pool heti módosítására?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×