NerdHub és barátai összefogtak, játszottak, ittak és nem mellesleg a nézők segítségével komoly összeggel támogatták a Magyar Vöröskereszt munkáját.

Ezekben az időkben a streamerek is jól tudják, hogy mennyire fontos az összefogás és a segítség. NerdHub most úgy gondolta: ő maga is segít, streamerek és nézők közreműködésével.

Sokszor hallunk arról, hogy a népszerű streamerek milyen sokat keresnek, különösen akkor, ha mind a nézők, mind a különböző partnerek beszállnak a buliba. Azonban amikor baj van, ezek a streamerek nem felejtenek el segíteni sem. Most, amikor az egész világ válságos helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt, egyre több online tartalomgyártó próbálja meg összefogni a közösséget. Nemrégiben NerdHub arra gondolt: több stremer bevonásával maga is támogatni szeretné a válsághelyzet kezelését.

Meg kell inni

Múlt hét szombaton tehát elindult a „Meg kell inni” kvízműsor, aminek során persze a partnereknek inni kellett, de a cél nemes volt. Természetesen nem is NerdHub-ról lenne szó, ha nem valamilyen ivós játék állna a középpontban, ám a szórakoztatás ezúttal egy eszköze a támogatásnak. Április 11-én több streamer is beszállt a kezdeményezésbe, köztük Ábel, Karthas, Paresz, AK. A játék során a partnerek kérdésekre válaszoltak, a válaszok után pedig inniuk is kellett.

Ennek eredményét gondolom senkinek sem kell részletezni.

Remek hangulat, hatalmas poénok és jól szórakozó közönség, amelynek eredménye a felajánlásokon is alaposan meglátszódott. Aki nem látta, érdemes beletekerni pár helyen az adásba, garantáltan jobb kedvetek lesz tőle!

NerdHub támogatás

A különleges kvízjáték során NerdHub több különböző stremerrel játszik, a dolog menete pedig attól különleges, hogy a kérdések helyes megválaszolásával maga NerdHub válik támogatóvá. Minél magasabb összeget szerez meg az adott játékos, NerdHub annak megfelelő összeggel támogatja a Magyar Vöröskereszt szervezetét. Természetesen minden résztvevő játékos elérte a legmagasabb összeget.

Nézői támogatás

Természetesen a kezdeményezést a nézők is támogathatták: minden dollárban érkező támogatás szintén a Vöröskereszt számláján landolt.

Eredmény

A játékok során minden egyes partner ügyesen tudta nyakalni a piát, ám ezúttal nemes volt a cél és mindenkire elérte a 75 ezer forintos felső határt. Ez azt jelenti, hogy NerdHub 4 x 75 ezer forinttal támogatta a Magyar Vöröskeresztet.

A nézők is szívesen álltak a kezdeményezés mellé, és azon túl, hogy jól érezték magukat, összedobtak több mint 2470 dollárt, ami kb. 800 ezer forintnak felel meg. Összesen tehát, ha jól számoltunk, a Magyar Vöröskeresztet NerdHub „Meg kell inni” játékával kb. 1.100.000 forinttal támogatta.

Ti néztétek a műsort? Mit szóltok a hatalmas összegű adományhoz?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×