EA Sports FC

Közösségi felhívás – Megszaporodtak a FIFA 20 fiók lopások a magyar közösségben

Egyre több magyar játékos panaszáról hallani a FIFA 20 közösségen belül, fiókja feltörése miatt. A legtöbb csoport szinte tele van a fiókok feltöréséről szóló posztokkal, és sajnos rengetegen hiába várnak segítséget az EA-től. A legjobb megoldás tehát a megelőzés, hogy ne kerüljünk hasonló helyzetbe.

A fiókok feltörése, ahogy a posztokból is látható, általában hatalmas károkkal jár. Eladott játékosokkal és elköltött coinokkal kezdődik, és gyakran az egész felhasználót is elbukjuk, ha megváltoztatják a hozzáférést. Érdemes tehát betartani pár alapvető szabályt a következő napokban, úgy tűnik ugyanis hogy mostanában nagyon aktívak a FIFA hackerek.

Kétlépcsős azonosítás

Ahogy már szinte mindenhol, a FIFA 20-ban is elérhető az extra biztonság egy egyszerű funkciónak köszönhetően. Ennek hála sem a fiókba, sem az App-ba nem léphetnek be a hackerek a biztonsági kód nélkül. Ez a rendszer ráadásul folyamatosan ellenőrzést is tart a fiókon, valamint minden új helyről történő belépésnél engedélyt kér a továbblépésre.

Mobilunkat használva tehát egy extra funkciót biztosíthatunk a felhasználónk mellé, mindezt az EA Help oldalán tehetjük meg. Válasszuk ki az Accounts menüpont alatt az Account Security-t, és már tölthetjük is az adatokat. Itt egy hivatalos EA beazonosítás után be is állíthatjuk a kétlépcsős azonosítást. Innentől pedig csakis az általunk kért helyre érkezhet a kód, ami belépést biztosít a fiókunkba.

Kerüljük a gyanús linkeket

A fenti, hivatalos EA Help linken kívül nem nagyon létezik más olyan oldal, ahol szívesen megadnánk fiókunk felhasználói nevét és jelszavát. Ne higgyünk a nyereményjátékokat, vagy FIFA 21 Beta hozzáférést ígérő oldalaknak, vagy az ingyen Coin sorsolásoknak sem. 99%-uk általában átverés, ha a felhasználónk adatait kérik, akkor pláne gyanús a dolog.

Facebookos posztokban, YouTube videókban és Twitch adásokban szereplő linkekkel különösen óvatosan, annyit ugyanis nem ér pár ezer coin, hogy bukjátok cserébe az egész profilotokat.

Főleg azért, mert a tapasztalatok szerint az EA csak az esetek elenyésző százalékában tud segítséget nyújtani, ha megtörtént a baj. Hallottunk már visszaszerzett fiókról, visszatöltött Coinokról és megkerülő játékosokról, de ezek szinte csodaszámba mennek. Ha tehát megtörtént a baj, már nagyon nehéz visszacsinálni, ezért jobb megelőzni az egészet.

Vigyázzatok a fiókokra és az értékeitekre! Jó játékot mindenkinek!

DV

Korábbi cikkek

Ezekkel a játékmódokkal startol a Warzone Season 3: itt a Rebirth Ranked

2024.04.03. – Április harmadikán hivatalosan is elstartolt a Warzone és a Modern Warfare III harmadik,…

1 óra telt el azóta...

Sosem volt még ilyen olcsó hazánkban az RTX 4070 Super, de nem árt sietni

2024.04.03. – Az Nvidia 2024 januárjában jelentette be a "Super" kártyáit. A 4070 Super és…

1 óra telt el azóta...

Tovább nehezítik a Counter-Strike 2 skin cseréket, rengeteget kell várni

2024.04.03. – A Valve 2013 augusztusában élesítette a CS:GO Arms Deal nevet viselő frissítését. Talán akkor még…

2 óra telt el azóta...

Előbb érkezhet a PCIe 7.0, mint gondoltuk: ezért szólhat igazán nagyot

2024.04.03. – Manapság, ha a PCIe csatlakozó kerül szóba, akkor leginkább két szabvánnyal találkozhatnak a…

2 óra telt el azóta...

Több mint 20 Warzone fegyvert érintenek a Season 3 nerfek, buffok

2024.04.03. – A Warzone játékosok közel két hónapja élvezhették már a Modern Warfare III és…

2 óra telt el azóta...

A LEGO-szerű Xbox 360 árán már egy Xbox Series-t is vehetnél

Bódi Dániel 2024.04.03. - Jó drága lett "Európában" (Egyesült Királyságban) a tavaly szeptemberben bejelentett, és…

3 óra telt el azóta...