Közleményben adott hírt a Blizzard az érkező változásokról.

Közleményt adott ki a Blizzard az Overwatch kompetitív módjának változásairól. Írásukban elmondják, a döntéseket a közösség visszajelzései alapján hozták meg. Az elo rendszer nem változik, cserébe hozzányúlnak majd a hero poolhoz és eltávolítják a map rotációt.

Jó volt. Szép volt. Elég is volt?

Itt a map pool vége

A Blizzard a tájékoztatójában két célt nevezett meg, amiért annak idején bevezették a map poolt. Rövidtávú célként a Paris-en és a Horizon Lunar Colony-n lejátszott meccsek számát szerették volna csökkenteni, mivel a közösség visszajelzései alapján ezek a pályák komoly beavatkozást igényelnek.

A Blizzard először a francia pályán szeretne változtatni, elmondásuk szerint a cél, hogy szórakoztatóbb legyen játszani rajta.

A map pool bevezetésének második oka egyszerűen annyi, hogy kicsit hangulatosabbá és tematikusabbá varázsolják a szezonokat. Az lett volna a cél, hogy mindegyiknek meglegyen a saját hangulata.

A végső verdikt szerint a map pool április 14-én kikerül a játékból. A frissítés után a két fentebb említett pálya kivételével mindegyiken lehet majd kompetitív meccseket játszani.

Azoknak sem kell aggódni, akik a kizárt pályák szerelmesei, a Blizzard ugyanis elmondta, hogy mindkettőt megváltoztatják a begyűjtött visszajelzések alapján, és ha úgy érzik, hogy elkészültek, visszakerülnek a játékba.

Változik a hero pool rendszere

A hero pool rendszer egy nappal előbb, április 13-án nyeri el új formáját, mely ez után tulajdonképpen összeolvad majd a profi ligával. A Blizzard már többször elmondta, a hősök kitiltásának lényege, hogy egy kicsit felfrissítsék a kompetitív meccseket és rávegyék a játékosokat, hogy új hősöket próbáljanak ki.

Ez a rendszer eddig azonban külön működött az Overwatch League-től, ez pedig sok játékosnak fejfájást okozott. Éppen ezért a fejlesztők úgy határoztak, hogy az eddigi heti rota helyett 2 hetente fognak frissülni a kitiltott hősök.

Az új pool minden vasárnap az Overwatch League meccsei után lesz kihirdetve.

Az eddigi rendszerben nem volt fixálva az sem, hogy milyen role-ból mennyi karakter eshet ki, most ezen is változtat a Blizzard. A rendszer, logikusan, felveszi a profi meccsek formátumát, így mostantól 1 tank, 2 dps és 1 támogató lesz kitiltva minden héten a kompetitív meccsekről.

A kiválasztásra kerülő hősöket a Blizzard a magasabb elo meccsei alapján választja ki, így minél többet játszik a közösség egy karakterrel, annak egyre nagyobb lesz az esélye, hogy jövő héten kikerüljön a játékból.

A Blizzard elmondása szerint a változás célja, hogy egy sokkal szórakoztatóbb és egyértelműbb élményt nyújtsanak nézői és játékos szempontból egyaránt.

Nektek tetszenek a bejelentett változások?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×