Őrült kísérletek koronavírus-járvány idején.

Biztos sokan emlékeznek azokra a régi szép időkre, amikor még a 128 MB memóriával szerelt gépek általánosnak számítottak, jó esetben pedig nem SD, hanem már DDR foglalatú volt az a bizonyos RAM foglalat. A későbbi frissítések után viszont már a Windows XP esetén is karcsúnak számított ez a memóriamennyiség, manapság pedig már az okosórákat is több memóriával szerelik.  Egy felhasználó mégis úgy döntött, hogy megnézi, hogy mi az a mennyiség, aminél még bebootol korunk modern operációs rendszere, a Windows 10.

A Microsoft által megadott alapkövetelmény egyébként mindössze 1 GB-ról szól, 0xN0ri pedig először 512 MB-tal kezdte, majd elkezdte felezni a mennyiséget, ugyanis egy virtuális számítógép esetén vizsgálódott, tekintve, hogy DDR4-es memóriákból sosem volt ilyen alacsony mennyiség boltban kapható.

Sajnos 128 MB RAM mellett már nem bootolt be a rendszer, viszont 192 MB-tal vígan ment tovább, persze a használhatósága már más téma, de ez esetben nem is ez volt a kísérlet lényege. Ezt a külföldi sajtó is hamar felkapta, aminek hatására egy újabb rekord született, méghozzá 136 MB-ra sikerült levinni a szükséges mennyiséget, mindezt az 1511-es build számú Windows 10 mellett.

 

Lehet szeretni vagy nem szeretni a Windows 10-et, de ezek után senki se mondja azt, hogy a Microsoft mérnökei nem optimalizálták eléggé a rendszert, a tények ugyanis magukért beszélnek! Ha pedig egy gépen szaggat vagy épp nem működik megfelelően a Windows 10, az nem biztos, hogy az operációs rendszer hibája.

Akár hiszitek, akár nem, de a borítókép csupán illusztráció

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×