Nem minden hős visel köpenyt. Ismerjétek meg Avi Schiffmann történetét.

Ahogyan a koronavírus egyre több ország életét változtatja meg gyökerestül, minden eddiginél fontosabb az adatok pontos és egyszerű átláthatósága. Úgy azonban nehéz pontos képet kapnunk a fejleményekről, ha minden ország adatait más-más oldalakról és idegen nyelven kell begyűjtenünk.

Természetesen a keresletet sokan próbálták meg kielégíteni, a kínálat azonban erősen változó. Sok weboldal kamu adatokkal bombázza a felhasználókat, a többi pedig vagy átláthatatlan, vagy szanaszét van szórva reklámokkal, mely használhatatlanná teszi a felületet.

nCoV2019.live

Az ncov2019.live egy 17 éves srác, Avi Schiffmann munkája. Avi koncepciója az volt, hogy a kínai adatok mellett a világ minden további országának adata egy helyen, könnyen elérhető legyen.

„Könnyű volt elutasítani ezeket az ajánlatokat, mivel nem igazán érdekel, hogy sok pénzt csináljak ebből.”

 

A weblap egyszerre tartja számon a bejelentett betegeket, komoly fertőzéseket, az elhunytak számát és a kigyógyultakét is. Teszi mindezt egy rendkívül egyszerű és átlátható felületen. De a sztori nem fulladni ki ennyiben.

Avi Schiffmann a weboldal berobbanása után elutasított egy 8 milliós reklámajánlatot, elmondása szerint a célja, hogy motiválja a hozzá hasonló fiatalokat, hogy megtalálják a módját a segítségnek!

Avi elmondása szerint nincsenek olyan ambíciói, hogy a weboldalából pénzt csináljon. Ö csak segíteni akar ezzel a projekttel, az egyetlen dolog amit szeretne, hogy tovább játszhasson a barátaival.

Vigyázzatok magatokra ezekben az időkben. Játszatok sokat, tanuljatok és fejlesszétek magatokat, fordítsátok magatok mellé ezt az elzárkózós időszakot.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×