Bekeményít a Twitch. Az előző szabályok könnyen megkerülhetőek voltak, így most kínos pontossággal fogalmazták meg, hogy milyen viselkedést várnak a streamerektől.

A Twitch sokadjára próbál fellépni a testükkel nézettséget szerző streamerek ellen, eddig azonban mindig ők maradtak alul. A szabályaiban sok volt a kiskapu, a leleményes streamerek pedig ki is aknázták ezeket könyörtelenül.

Az új szabálykönyvben belefoglalták, hogy a streamerek mostantól nem mutathatnak semmit a mellükből, így ugrottak az underboob streamerek, de mostantól a csípő is tabu.

Egészen konkrétan le van írva, hogy a csípőnek, egészen a fenékig, vagy medencéig takarva kell lennie. Nyilván alatta is elvárt a további ruhaviselet.

Természetesen ugrottak a mélyen kivágott felsők és az átlátszó ruhanemük is. Érdekes helyzet, hogy a Twitch még mindig nem tanult a leckéből, az új szabályzat is úgy hivatkozik a dekoltált felsőkre, hogy az simán megkerülhető legyen. Legyen ízléses, ha van. Oké. És mi számít ízléstelennek? Ez elég szubjektívre sikeredett.

További fontos rész, hogy ezen túl teljesen tiltott bárminemű nemi szerv megjelenése. Ez mondjuk eddig sem fért bele, mostantól azonban ezek körvonala sem látszódhat semmilyen formában.

Vannak persze kivételek

Az IRL streamek során nehezebb betartani a szabályokat, így rájuk nézve kicsit lazábbak a szabályok. Nem lesz például büntetés kiszabva, ha a kamera előtt elfut egy, a szabályoknak nem megfelelő személy, mindazonáltal a Twitch azt kéri, amennyiben lehet, kerüljük az ilyen eseteket.

Az úszóruha szintén okés, ha partról megy az adás, sőt a testfestés is mehet, ha mindenki nemi szerve megfelelően el van takarva a kamera elől, ez alól a fenék sem kivétel.

Érdekes pont, hogy az anyukák szoptathatják a gyermeküket élő adásban. Köszi Twitch!

A szabályzat korábbi verziója inkább a kontextus alapú szabályozásra ment rá, így olyan mondatok szerepelhettek, mint „olyan viselet, amely elfogadható utcai viseletként, egy plázában, vagy étteremben”. Gondolhatjátok, hogy ez alapján milyen kifogások generálódtak.

Ti engednétek érvényesülni a boobs streamereket, vagy jól tették, hogy leszabályozták őket?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×