Hetek óta zavarja Ninját a Fortnite különböző irányítási módjainak különbsége. Most meg is mutatta, hogy pontosan miért borítja ki a téma.

Igazán kellemetlen eleme a Fortnite-nak a különböző irányítási módok közötti különbség. Már egy ideje szívják egymás vérét a kontrollerrel játszók és az egeret és billentyűzetet használók. Utóbbival pontosabban és gyorsabban lehet célozni, előbbi viszont az aim-assistnak köszönhetően hatalmas előnyt jelent egy-egy lőpárbajban.

Nemrég az Epic Games is úgy érezte, hogy lépniük kell az ügyben, kikerült a játékból a Legacy Aim Assist, ami talán a legerősebb rásegítési mód volt a kontrolleresek számára. Azóta sokan úgy gondolják, szignifikánsan romlott a kontrollert használók teljesítménye, ezt viszont Ninja legutóbb megcáfolta. Bemutatta nézőinek, hogy mi a probléma a kontrollerrel:

 

Amíg az egeret és billentyűzetet használóknak a fegyverek visszarúgásával kell megküzdeniük, addig a kontrolleresek esetében ez teljes mértékben hiányzik a játékból.

Ninja ezt egy SMG-vel szemléltette, míg egérrel célzás nélkül három tár volt eltüntetni egy ellenfelet, addig kontrolleren ehhez csupán csak egy kellett. Szinte az összes lövést célra tartotta a rendszer.

Úgy fest, a fejlesztők is tanácstalanok, eddig ugyanis még egyetlen valamirevaló megoldás sem érkezett tőlük a helyzetre. Lehetséges, hogy ideje lenne újból platform szerint csoportosítani a játékosokat…

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×