Tavaly óta le lehet tölteni a közösségi média oldalain folytatott tevékenységünket. Mostantól sokkal több információ érhető el a funkcióval.

Azt gondolom mindenki tudja, hogy a Facebook és az Instagram igen komoly adatállományt őriz mindenkiről és mindenről, amit az oldalakon a felhasználók csinálnak. Többek között például ezen tevékenységnapló alapján határozzák meg, hogy a két közösségi oldalon milyen képek, videók, hirdetések jelenjenek meg a hírfolyamban. Az adatbiztosok tanácsainak köszönhetően tavaly létrejött az adatmentő funkció, ami most kibővült.

Néhány letölthető adat a teljesség igénye nélkül – Kép forrása: Facebook

Mostantól tehát sokkal több információt letölthetünk magunkról, ami azért jó, mert pontosan láthatjuk, hogy mit tárolt el rólunk a Facebook és az Instagram. A feltöltött képek mellett már az üzenetek, a bejegyzések, a történetek, a lájkok, az oldalkövetések, az ismerős jelölések és visszaigazolások, és profilváltozással kapcsolatos információk is letölthetők egy kiválasztott formátumban.

Ezek alapján tehát mindenki megnézheti, miért azok a dolgok jelennek meg számára a Facebookon, amik. Hogy hogyan kell letölteni ezeket az adatokat, abban a Facebook leírása segítséget nyújt, természetesen magyar nyelven. Az Instagramnak szintén van magyar nyelvű leírása erről.

Az adatok letöltése egyébként akár 48 órát is igénybe vehet, hiszen számít, hogy kinek mennyi tartalom van a profilján a letölteni kívánt időtartamban.

Te kíváncsi vagy a Facebookos és Instagramos adataidra?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×