Egyidejű felhasználók tekintetében új rekordot döntött a Steam platform a hétvégén. Még sosem használták a platformot egyszerre ennyien.

Azt már a Valve tavaly áprilisban bejelentette, hogy a Steam platformnak már több mint 90 millió aktív felhasználója van, sőt több mint egy milliárd fiókregisztrációval büszkélkedhet. Most az egyidejű felhasználók tekintetében ért el új rekordot.

Daniel Ahmad elemzése szerint az elmúlt két hétben kb. 20 millió ember volt fent átlagban a Steamen, április 3-án, majd április 4-én pedig több mint 24 millió. Úgy tűnik, hogy miután a koronavírus-járvány miatt mindenki otthonába kényszerül, ez a szám csak növekedni fog.

A Steam növekedése egyébként az elmúlt hónapokban folyamatos volt. A 24.534.770 felhasználói csúcsot a platform valószínűleg hamar túllépi, ha ilyen ütemben nő az átlag egyidejű felhasználók száma.

Persze a Steam csak az egyik platform a sok közül, ahol növekedés látható. A napokban írtunk róla, hogy az elmúlt három hónapban a Twitch, a Youtube, a Facebook forgalma is megnőtt, sőt egyre több az aktív felhasználó a PlayStation Network és Xbox Live szolgáltatásokban is. Erről pontos adatok sajnos nincsenek. A CS:GO egyébként az elmúlt 30 napban 1.2 millió egyidejű játékost számolt.

Te is a Steam platformot használod játékra a legtöbbet?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×