Az ADATA ismét egy jól pozicionált termékkel próbálja meghódítani a gamerek szívét.

Ezúttal egy vérbeli gamer SSD-t boncolgatunk az ADATA XPG SPECTRIX S40G személyében. Elvégre minden, ami RGB fénypompában úszik, az gamer, nemde? Nos az ADATA szerencsére nem csak diszkófényekkel szúrja ki a szemünket, az S40G ugyanis sebességben sem marad le a vetélytársaitól.

Íme a 2 TB-os verzió /Kép: ADATA

Tárhely kínálatában a 256 GB-os verziótól kezdve egészen a 2 TB-ig válogathatunk, de a legtöbben valószínűleg az 512 GB1 TB-os variánsoknál fognak kikötni, ezeket ugyanis egész kedvező áron kínálja a gyártó. Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, az előbbi 31 ezer forinttól, az utóbbi pedig 53 ezer forinttól indul a piacon.

Este villan meg csak igazán /Kép: ADATA

Természetesen 3D TLC technológiát vonultat fel az S40G is, csakúgy mint a mai SSD-k 90%-a, a vezérlő pedig egy Realtek RTS5762. A sebességről az NVMe 1.3-as csatolófelület gondoskodik, aminek tekintetében maximum 3500 Mb/s-os olvasásra és 3000 MB/s-os írásra képes a vezérlőegység, viszont a sebesség függ a tárhely méretétől is.

Elég jól mutat a gépben

Ezzel együtt természetesen az SSD-k életciklusa is különböző. A 256 GB-os verzió esetén 160 TB, az 512 GB-os verziónál 320 TB, az 1 TB-os  verziónál 640 TB, a 2 TB-os verzió esetén pedig 1280 TB a megadott írásmennyiség. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha ezt elérjük, azonnal meghal az SSD, csupán a gyártó eddig garantálja a működését az 5 év garancia mellé, ami egyébként szintén jó fej dolog, hiszen manapság csak az igazán megbízható termékekre adnak 3 évnél több garit.

 

Külön jó hír, hogy a titkosítás sem maradt ki a repertoárból, így aki félti az adatait, az nyugodt szívvel bekapcsolhatja a 256-bites AES titkosítást.

A pontos specifikációkat a gyártó oldalán találjátok.

Köszönet a termékekért 360 PRSolution-nek!A borítókép: ADATA

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×