Huni egy League of Legends veterán, aki már majdnem az összes nagyobb régióban megmérettette magát. Most a Dignitas játékosa, ám ez nyár előtt megváltozhat.

Hatalmas, elkerekedő szemekkel fogadtuk a pletykákat a 2019-es előszezonban, amikor kiderült, Huni csillagászati áron került a Dignitas-hoz. A korábban Clutch Gaming néven futó LCS gárda 2,3 millió dolláros – kb. 777 millió forint -, két évre szóló szerződést kötött a koreai profival. Huni korábban Európában a Fnatic-nál is játszott, de Észak-Amerikában magára öltötte az Immortals, majd később Dél-Koreában az SKT mezét is.

Ha igazak a pletykák a szerződésével kapcsolatban, akkor nincs kétség afelől, hogy a League of Legends esport egyik legjobban fizetett játékosa Huni. Karizmatikus, tehetséges játékos, de az igazi áttörés sosem jött össze neki. A Fnatic-kal és az Immortals csapatával sikerült jobb teljesítményeket elérnie, ám nemzetközi porondon csak az SKT-vel tudott elérni valamit. Igaz, a világbajnokságot akkor sem nyerte meg, csupán a döntőig jutott Fakerékkel.

 

Mivel idén sem sikerült nagyot húznia a koreai csillagnak, s lecsúszott az LCS rájátszásáról is, a Dignitas úgy döntött, esélyt ad a játékosnak a váltásra. Ugyan ez még nem jelenti azt, hogy el is igazol a nyári szezon előtt Huni, viszont jól láthatóan nincsen sem ő, sem pedig csapata megelégedve a teljesítményével. Így előbbi fejlődni szeretne, utóbb pedig vissza szeretne szerezni a pénzéből valamennyit.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×