Annak ellenére, hogy Goyonak nincs magas győzelmi rátája, mégis nerfet kap, köszönhetően a profi Rainbow Six: Siege játékosok hatásának.

Valószínű, hogy a hír hallatán sokan be fognak Goyózni. Vagy a szóvicc után rögtön a fejüket fogják. Az viszont fontos, hogy a legutóbb tesztszerveren indult operátor-változásokon túl, Goyo is megváltozik, köszönhetően a profi és esport játékosok véleményének.

A nemrégiben megjelent Designer Note-s ugyan rávilágít arra, hogy Goyo a Rainbow Six: Siege ranked mérkőzéseken nem egy népszerű operátor, sőt győzelmi rátája sem valami magas, a döntés szerint mégis elvesznek tőle egy pajzsot.

Ezentúl tehát 3 helyett csak 2 felrobbantható pajzsot képes lerakni.

Nézzük, jelenleg a Ubisoft elemzése szerint hogyan oszlik el az operátorok szerepe a játékban. Az alábbi táblázatok azt mutatják, hogy milyen arányban nyernek az operátorok, illetve milyen arányban választják őket a játékosok, amennyiben nem bannolják őket.

Győzelmi ráta

Kép forrása: Ubisoft

Kép forrása: Ubisoft

Win Delta az átlagos nyerési arány, amikor egy operátort kiválasztanak, a mínusz érték pedig az, amikor az operátort nem választják. Pontosabban ez azt jelenti, hogy szezononként kiszámolják, hogy a meccsek során mekkora arányban vannak győztes meccsek, ha az adott operátor jelen van a meccsben, illetve mekkora akkor, amikor az operátor nincs jelen. Mínusz az érték, ha a csapatok átlagosan többet nyernek az operátor nélkül, illetve pozitív, ha a csapatok átlagosan többet nyernek, ha az operátor benne van a csapatban. A Presence érték annak az aránya, hogy az operátor milyen mértékben választják, amennyiben nincs bannolva.

Látszik tehát, hogy Goyo nincs valami jó helyzetben.

Bannolás aránya

Kép forrása: Ubisoft

Kép forrása: Ubisoft

Nem igazán sikerült a Jackal nerf, hiszen az operátor még mindig előszeretettel bannolják a ranked mérkőzésekről. Goyo-t viszont nem, ami azt jelenti, hogy a játékosok nem igazán tartanak tőle.

Goyo nerf

A táblázatok kiválóan rámutatnak arra, hogy milyen irányba kéne balanszolni a karaktereket. Mindazonáltal jelenleg kissé érthetetlen, hogy hogy jön a képbe Goyo. A győzelmi ráta alapján pont hogy buffot érdemelne, a profi játékosok elégedetlensége miatt mégis nerfet kap.

Bár a játék ranked mérkőzésein nem okoz problémát, úgy tűnik, hogy a profi mérkőzéseken sok panasszal éltek a játékosok. A Ubisoft reméli, hogy ezután elégedettek lesznek. A dolog viszont azért is érthetetlen, mert pont a játék rendezője, Leroy Athanassoff mondta azt nemrég, hogy a profik elégedetlensége azt mutatja, hogy jó irányba haladnak.

„Goyo a játék különböző szintjein teljesen máshogy teljesít. Ahogy látszik is, nincs jó helyzetben, kevesen választják. A nerf a Pro League metát célozza, ahol látjuk, hogy mely operátorok bizonyulnak hasznosnak. Azt is látjuk, hogy Goyo ott túl erős. Reméljük, hogy ezzel meg tudjuk nyugtatni a profikat” – olvasható magyarázatként.

Nos, ez a fenti állításokkal szöges ellentétben áll, vagyis mégis hallgatnak valamennyire a profik véleményére.

Te mit szólsz a fejlesztők döntéséhez? Valóban szükség van a Goyo nerfre?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×