A Samsung Display Kínában és Dél-Koreában is leállítja az LCD gyártását. Az eddig megrendelt panelek még rendben megérkeznek az év végéig.

Bár sokan nem tudják, a Samsung egy sokkal hatalmasabb komplexum, mint egy telefon és televízió gyártó. Többek között rengeteg konyhai kiegészítőt gyártanak, de kiemelkedően jelentős bevétel számukra a kijelzőgyártó divízió is.

A Samsung Display nevet viselő osztály úgy döntött, hogy az év végéig minden LCD gyártást szépen fokozatosan leállítanak.

Akik követik a technológiai híreket nem lesznek teljesen meglepve, ugyanis már tavaly is voltak hasonló megmozdulások, akkor két dél-koreai gyár állt le az LCD panelekről. A technológia gyártása persze nem azért szűnik meg, mert elavult lenne, egyszerűen már nincs felvásárlója ezeknek a megjelenítőknek.

Érdekesség, hogy a Samsung egyik legnagyobb felvásárlója épp az Apple. Az amerikai cég az iPhone 11 és 11 Pro modellek képernyőit is a riválistól szerzi be, az LCD-vel szerelt iPhone 11 viszont LG és Sharp gyártmányt használ.

Samsung tévé quantum dot technológiával.

A következő években az egyik dél-koreai gyárát úgy tervezi átépíteni a Samsung, hogy képesek legyenek a sokkal fejlettebb quantum dot kijelzők gyártására. A kvantumpontos kijelzők sokkal színpontosabbak az LCD-vel szemben, mellette pedig nagyobb fényerőre is képesek.

Nem egyedi példa a Samsung esete, év elején az LG is bejelentette, hogy leállnak az LCD TV panelek gyártásával. Telefonokba továbbra is fenntartják a készletet, így idén is érkezhet az „olcsó, de mégis csúcs” iPhone az Apple-től.

Várható volt, hogy a következő években a technológiai piac minden szegmenséből eltűnik majd a már egyébként is elavultnak tartott LCD technológia. Nektek van még ilyen eszközötök otthon?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×