A Twitch a megtekintett órák számában új rekordot ért el a legutóbbi negyedév során. Ez 17 százalékos növekedést jelent.

A jelenlegi koronavírus okozta helyzet miatt valószínűleg egyre többen ülnek le a Twitch platform elé streamet, játékokat nézni. Most olyan sokan teszik ezt, hogy a legutóbbi negyedév során a Twitch rekordokat ért el, és toronymagasan tartja első helyét a streaming platformok között.

A StremLabs elemzése szerint a nézett órák számának tekintetében a Twitch január és március között elérte a 3.1 milliárd megtekintett órát. Ez 2019 utolsó negyedévéhez képest 17 százalékos növekedést jelent. Ugyanakkor nem csak a nézők száma nőtt. Mivel nagyon sokan otthon vannak, egyre többen döntenek úgy, hogy maguk is steamelnek. Az egyedi csatornák száma 33 százalékos növekedést mutat az előző negyedévhez képest a Twitchen.

Kép forrása: StreamLabs

Az eredmények egyébként szépen rávilágítanak arra, hogy mennyire dominálja jelenleg a Twitch a piacot. A platform ugyanis az elmúlt három hónapban a megtekintett órák 65 százalékát uralta. A streamelt órák számát tekintve is uralkodó, ott a platformok között már 72 százalékkal vezet.

Ugyanakkor azt sem elvitatni, hogy az elemzés eredményeinek fényében a Facebook, a Mixer és a YouTube Gaming is növekedést mutat az elmúlt időszakban. Nyilván mindenki arra kíváncsi leginkább, hogy melyek azok a témák, melyek leginkább pörögtek a Twitchen az elmúlt hónapokban. Nos…

Esport

Kép forrása: StreamLabs

A legnézettebb esport csatorna a Games Done Quick lett, nem meglepő módon. Természetesen mellettük már ott vannak a League of Legends bajnokságok.

Kiadó

Kép forrása: StreamLabs

A legnézettebb kiadó szintén nem meglepő módon a Riot Games lett, bár mellette ott van a Valve és az Epic Games is.

Játék

Kép forrása: StreamLabs

A legnézettebb játék a League of Legends volt a negyedévben, de azért a Fortnite, és az utóbbi időben egyre népszerűbb kategória, a Just Chatting sem panaszkodhat. Az emberek valószínűleg egyre többet beszélgetnek a neten keresztül.

Sajnálatos ugyanakkor, hogy ezek az eredmények részben köszönhetők annak, hogy a koronavírus terjedése otthonaiba kényszerítik a lakosságot. Reméljük, hogy hamarosan minden rendben lesz.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×