A franchise 20 éves fennállása óta rengeteg minden történt a játék történelmében. Nézzük, miket tartogat számunkra a CS:GO rekordok könyve.

Rengeteg torna, rendezvény, esemény köthető a CS:GO nevéhez. Az egyik legnépszerűbb FPS címről beszélünk, és a franchise 20 éves fennállása óta rengeteg minden történt. A 20 év alatt rengeteg rekord született, és a HLTV segítségével most összeszedtük nektek a legérdekesebbeket. Íme a CS:GO rekordok könyve.

Legtöbb Kill: KennyS – 33 558 kill

rekordok

Az összesített gyilkosságok listáján a G2 mesterlövésze, KennyS áll. Rengeteg veterán helyezkedik el a listán, de közülük már csak néhány aktív. A francia a mai napig gyűjti számlálójába a skalpokat és úgy tűnik, egyelőre nem is gondol a visszavonulásra. Az egyik legtehetségesebb játékosnak tartják, és olyan neveket sikerült megelőznie ezen a listán, mint f0rest (32 711 kill) vagy JW ( 32 171 kill). Egyelőre magabiztosan őrzi a trónját és a számlálót csak tovább növeli.

Legtöbb AWP kill: KennyS – 17 392 kill

KennyS nem csak a legtöbb gyilkossággal, de a legtöbb AWP killel is a rekordok könyvébe került. Míg csapattársai felemás teljesítményt nyújtanak, a francia mindig konzisztens pontja csapatának. Majdnem 18 ezer fraget szerzett már a távcsöves puskájával. Hiába a nerfek és a változtatások, a francia ismeri kívülről-belülről a fegyver minden tulajdonságát. Második helyen ezen a listán GuardiaN áll, aki 16 194 gyilkosságnál áll jelenleg.

Legmagasabb átlag érték: ZywOo – 1,29 Rating 2.0

rekordok

A francia veterán után jöjjön a jövő nemzedéke. ZywOo csak 2016-ban csatlakozott a profi közeghez és igen hamar a top játékosok közé verekedte magát. A fiatal játékosnak viszonylag érdekes életútja volt, amely a jelenlegi csapatához a Vitality-hez vezetett. 584 map alatt 1,29-es átlag ratingre tett szert, ami a legmagasabbnak számít a játékosok között. Nem egy extrovertált személyiség és lehet, hogy félénknek tűnik az interjúk alatt, de amikor egeret és billentyűzetet ragad, akkor kiengedi a benne rejlő bestiát.

Legtöbb MVP cím: dev1ce – 15 medál

 

Valószínűleg nem sok mindenkit lepett meg az, hogy a legtöbb MVP díjjal jelenleg dev1ce rendelkezik. A dán játékos évről évre beverekszi magát a HLTV Top 20-as listájára. Az Astralisszal már 4 Majort és rengeteg nagyobb rendezvényt megnyert és ezeken az eseményeken pedig 15 alkalommal volt a torna legjobb játékosa. Az első díját a 2015-ös PGL CS:GO Championship Series alkalmával vehette át, akkor még TSM néven futott a csapat. A második helyen jelenleg olyan nevekkel találkozhatunk, mint GeT-RiGhT, s1mple vagy kennyS, de mind a hárman csak 10 MVP díjat gyűjtöttek be karrierjük során.

Legnagyobb fejes találati arány: ScreaM – 68,1% 27,501 killből

 

Egy játékos nagyon elsajátította a fejes-osztás művészetét és ő nem más, mint ScreaM. Sosem arról volt híres, hogy a legtaktikusabb megoldásokat választja, de a célzására nem lehet panasz. A 27 501 gyilkosságából 68,1 százaléka volt fejes, ami brutális mutatónak tűnik. Elképesztő, hogy egy játékos ennyire pontosan célozzon. A második helyen b0RUP áll, aki 64,1 %-os mutatóval rendelkezik. Hát ez a rekord se ma fog megdőlni.

Legtöbb megnyert clutch: shox – 643

 

Amikor 1vX-es szituációba kerülsz nem árt, ha higgadt tudsz maradni. A francia 643 alkalommal bizonyította, hogy képes egyszerre több ellenfelet is leteríteni mindamellett, hogy rajta állt, vagy bukott a kör. Bár nagyon sokáig a clutch miniszter Xyp9x állt a lista élén, a Vitality játékosa átvette a vezetést. 27 évesen is elképesztő mutatványokra képes, és még mindig képes megőrizni a hidegvérét. Nem csoda, hogy a rekordok könyvének élén helyezkedik el.

Leghosszabb game: XENEX vs exceL – 88 kör

A játék történetének leghosszabb menete az ESL UK Premiership 1. szezonjához köthető, ahol a XENEX és az exceL csapata 88 körön keresztül püfölte egymást. Alapesetben csak 30 körös lenne egy találkozó, ha az összes kört kijátszanánk, de a két csapat képes volt majdnem megtriplázni a meccset.

 

A majorok történetében tavaly döntötték meg a rekordot, ráadásul mind a kétszer az Astralis játszott. Először egy 59 menetes összecsapáson nézett szembe az NRG-vel, majd másnap a CR4ZY-vel vívott 60 menetes párbajt a dán alakulat. Ráadásul a két mérkőzés között egy nap telt csak el.

 

Legtöbbet játszott pálya: Mirage – 15 790 alkalom

Míg valószínűleg a legtöbb személy a Dust 2-őt azonosítja a Counter-Strike-kal, addig a legjátszottabb pálya nem más, mint a Mirage. Több mint 15 ezer hivatalos mérkőzést játszottak rajta és eddig minden major map pooljában szerepelt. Mivel Inferno, Nuke és Dust 2 is esett át már újításon, így nem csoda, hogy lemaradtak egy picit Mirage-tól.

rekordok

Ez tehát a CS:GO rekordok könyve. Kimaradt még számodra valami érdekes mutató? Oszd meg velünk a kommentek között.

Számotokra melyik okozott meglepetést?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×