A karanténnak köszönhetően egyre több időt töltünk az online játékok világában. Így pedig szépen lassan ráébredünk, hogy bizonyos esetekben túlzottan kritikusak voltunk.

Nemrég az Activision is beköszönt a Free-to-Play battle royale játékok kategóriájába, ráadásul nem is kicsi lendülettel. Az Infinity Ward által fejlesztett lövölde pillanatok alatt több millió embert mozgatott meg, úgy tűnt, megvan a Fortnite igazi kihívója. Érett téma, kiváló grafika, érdekes játékmenet.

A gond csak az, hogy a Warzone-t három hét alatt ellepték a csalók, ez pedig komolyan roncsolja az általános játékélményt.

Kevés olyan menetet találni már, amiben ne lenne legalább egy csaló, vagy csalásnak tűnő megmozdulás. A közösség fortyog, a fejlesztők pedig fejvesztve próbálják megoldani a problémát. Nem egyszerű a helyzet, elvégre a járványhelyzet miatt otthonról kell az Infinity Ward kijelölt csapatának ezzel megküzdenie.

Epic Games

Ez a kellemetlen szituáció viszont felnyitotta a szemünket. Sokat szidjuk a bugok miatt az Epic Games igáslovát, a Fortnite-ot, viszont ilyen téren meg kell emelnünk a kalapunk. A világ legismertebb és legjátszottabb, ingyenesen hozzáférhető battle royale játéka kijelenthetjük, hogy csaló mentes. Egyszer-egyszer felbukkan a közösségen belül egy hajmeresztő videó, amikor egy cheatert akció közben láthatunk, viszont szerencsére az alkalmi jelenléten kívül nincsen állandó csaló bázisa a játéknak.

Ezért pedig hálásak vagyunk az Epic Games-nek, ugyanis sikerült egy olyan anti-cheatet összepakolniuk, ami megóvja a közösséget attól a kellemetlenségtől, amiben most jelenleg úszkálnak a Warzone játékosok.

Lehetséges, hogy jót tenne a játéknak, ha egy fokkal stabilabb lenne rendszer szintjén, de így is az egyik legtisztább IP a Free-to-Play kategóriában.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×