A bizottságnak is tetszett a nem mindennapi dizájn.

Valószínűleg nem első alkalommal találkoztok a SPECTRIX D60G nevével, ugyanis korábban a vérbeli középkategóriás PC tesztünkben már megvillantak az RGB színben pompázó modulok. Akkor is megemlítettük, hogy mennyire egyedi megoldásról van szó, most pedig egy Red Dot Design díjjal gazdagodott az ADATA D60G modellje, ugyanis a bizottság szerint is kiemelkedik a piacon a memóriamodul dizájnja.

Az XPG SPECTRIX D60G DDR4-es modulokban egyedülálló módon dupla RGB ledsor gondoskodik a még tökéletesebb látványért, ez persze a termék fényerejét is nagyban növeli. A memóriamodulra egy gyémánt alakú hűtő csatlakozik, ami nem mellesleg alumíniumból van, erre jön rá az RGB világítás, szóval a hűtéssel sem lesznek problémák. Ezen felül a különböző RGB sync technológiákkal szintúgy együtt tud működni, de az XPG RGB Sync alkalmazással magunk is beállíthatjuk, hogy milyen színben is pompázzon a modul.

 

Az össze SPECTRIX D60G modul esetén az Intel XMP 2.0 gondoskodik a problémamentes tuningról, ennek beállításához egyébként még a BIOS-t sem kell előhoznunk, simán Windows alól beállíthatóak az értékek.

A specifikációk tekintetében elég nagy a szórás, viszont az alacsonyabb órajelű modellek teljesen hiányoznak a kínálatból. Ez annak köszönhető, hogy a SPECTRIX D60G-be minőségi memóriachipeket válogattak, így egészen a 3000 MHz-es 8 GB-os daraboktól kezdve a 3600 MHz-es órajelű verziókon át az 4133 MHz-es modulokig mindenki megtalálja a maga szájízének megfelelő típust. Ezek egyébként időzítés tekintetében CL14-től indulnak, a 4133 MHz-es modulok pedig CL19-es időzítéssel bírnak, miközben a  feszültség csupán 1,35 V és 1,4 V közötti térben mozog.

Mindezen túl a SPECTRIX D60G árcédulájánál egyáltalán nem fogott vastagon az ADATA tolla, ugyanis a legolcsóbb 8 GB-os modelleket már 14 ezer forint alatt megkaphatjuk. Az i-re a pontot pedig az élethosszig tartó garancia adja meg.

Részletesebb információért keressétek a gyártó weboldalát!
https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×