A nemrég bejelentett Huawei P40 széria Pro modelljét nemrég letesztelték. Jelenleg a legjobbra értékelt mobilkamerával rendelkezik.

Nem tudom, ki szereti a Huawei mobilokat, de aki elégedett a gyártó készülékeivel, valószínűleg annak is örülni fog, hogy a nemrég bemutatott P40 széria Pro változata a legjobbra értékelt kamerával büszkélkedhet.

A Huawei nemrég mutatta be a P40, P40 Pro és a nyáron érkező P40 Pro+ modelleket, melyeket a releváns szakmai lapok már tesztelhettek. Így történhetett meg, hogy a DxOMark tesztje alapján jelenleg a P40 Pro kamerája magasan veri a konkurenciát.

Kép forrása: DxOMark

Ahogy a P széria esetében mindig, a hangsúlyt természetesen most is a kamerára helyezték, és igazán kitettek magukért, legalábbis a teszt alapján.

A szakértők 128 pontra értékelték a P40 Pro hátlapi kameráját, de az előlapi sem panaszkodhat: 103 pontot érdemelt. Ez eddig a elgmagasabb pontszám, amit mobiltelefon kamera kapott.

Kép forrása: DxOMark

Akit érdekel, annak íme a kamera specifikáció angol nyelven:

  • Quad camera setup, including ToF sensor
  • Primary: 50MP 1/1.28″ sensor (12MP output), 23mm-equivalent (1x defined as 27mm) f/1.9-aperture lens, full-pixel Octa-PD, OIS
  • Ultra-wide: 40MP 1/1.54″ sensor, 18mm-equivalent f/1.8-aperture lens, PDAF
  • Tele: 12MP 1/3.56″ sensor, 125mm-equivalent f/3.4-aperture lens, PDAF, OIS
  • ToF 3D depth-sensing camera (78-degree FOV)
  • LED flash
  • 4K video, 2160p/60fps (2160p/30fps tested); default is wide-angle camera 1080P/30fps
  • Multispectral color temperaturesensor

A DxOMark tesztje természetesen szinte mindenre kitér, és minden tesztképekkel illusztrálnak.

Kép forrása: DxOMark

Nagyon jó hír, hogy a Huawei P40 Pro kiváló társa lehet azoknak, akik szeretnek jó képeket készíteni, ám kissé kiábrándító, hogy a nyáron megjelenő készülék továbbra is a Google szolgáltatásai nélkül lesz elérhető. Valljuk be, a remek pontszám mellett ez elég nagy érvágás a gyártó számára.

Te megveszed a telefont a kamera miatt, vagy hiányolod a Google szolgáltatásokat?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×