Az orosz PS4 tulajdonosok nem tudják letölteni a Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered verzióját a PS Store felületéről, köszönhetően a Sony döntésének.

A Sony nem hajlandó az orosz PlayStation Store-ban értékesíteni a Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered címet, amely jelenleg csak digitálisan érhető el, egyelőre kizárólag PS4-re. Sajnos sem a Sony, sem az Activision nem fogalmazta meg a döntés okát, de valószínűleg a játék történeté indokolta. A No Russian küldetés során egy reptéren kell civileket ölnünk, ami évek óta kiveri a biztosítékot a játékosok körében.

A jelenet már akkor ellentmondásos volt, amikor 2009-ben megjelent, akkor a Modern Warfare 2 le is került a polcokról az országban. Később ez a küldetés kikerült az orosz kiadásból, ám most bekerült a Remastered verzióba.

 

Ez már a második alkalom kevesebb mint egy év alatt, amikor a Sony nem tesz elérhetővé Call of Duty játékot Oroszországban. Tavaly a Modern Warfare digitális elérhetősége járt így a megjelenéskor.

A GameSpotnak adott interjúban az Activision azt mondta: terveik szerint Oroszországban a Modern Warfare 2 Xbox-ra és PC-re a Battle.net rendszerén keresztül elérhető lesz.

Egyébként a korlátozás igaz a Warzone játékmódra is, ami szintén nem érhető el az orosz PS Store-ban, köszönhetően valószínűleg annak, hogy a játékhoz az a Modern Warefare játékfájljai szükségesek.

https://www.facebook.com/groups/codmwhungary/

×