Avagy mit kapunk az FSP-től 20 ezer forint környékén.

Korábban a középkategóriás PC tesztünkben láthattátok már az FSP CMT350-et, ami gyakorlatilag minden felmerülő igényt kielégít. Letisztult, mégis elegáns a külseje, amiből természetesen az RGB sem maradt ki. Edzett üveglappal szerelték, és a kábelmenedzsmentre is gondolt a gyártó. Na de nézzük meg közelebbről!

Kicsit Transformers-es az az FSP logó, de lehet hogy épp ezért ilyen menő

A ház 368 x 206 x 471 mm-es méretekkel és 6 kg-os súllyal bír, amivel gyakorlatilag a középkategóriában helyezkedik el.

A belseje viszont egyébként tágasabb, mint elsőre gondolnánk!

Maximum ATX alaplapot fogad, (azaz mehet bele az mATX és az iTX is természetesen!) viszont akár 350 mm hosszú videókártyát is pakolhatunk bele, processzorhűtő tekintetében pedig maximum 160 mm-ig lehet próbálkozni.

Íme a ház pakolhatósága /Kép: fsplifestyle.com

A ház alján két SSD-nek van hely, ezek ráadásul látható helyen vannak, szóval ha esetleg RGB-s verziót választunk, akkor a disco fények is szem előtt maradhatnak. Az alsó rekeszekbe két 3,5″-os HDD-t vagy két 2,5″-os SSD-t pakolhatunk.

A CMT350-et már felkészítették vízhűtés fogadására is, az eleje akár egy 360 mm-es radiátort is képes fogadni, a tetejére pedig két 120/140 mm-est vagy egy 240 mm-es egységet pakolhatunk.

Jó fej dolog az FSP-től, hogy gyárilag mellékelnek 3 darab ventilátort a CMT350 mellé, ráadásul ezek közül az egyik RGB-s.  A hűtés tekintetében egyébként van még hova fejlődni, ugyanis a ház eleje egy egybefüggő műanyag réteg és az oldalak felől jöhet a friss levegő, amit aztán az első két (jó esetben 120 mm-es) ventilátor hátra tud fújni.

Ez felel a megfelelő RGB szinkronizációért /Kép: FSP

A CMT350 egyébként a létező összes RGB Sync technológiát képes kezelni, így ha egy komolyabb alaplappal csatlakoztatjuk, akkor a ház színeit könnyedén összehangolhatjuk ennek segítségével. Így pedig gyönyörködhetünk is az általunk beállított színpompában. Csak hogy pár kompatibilis technológiát is említsek, a ház a következőket képes kezelni:ASRock Polychrome Sync, Asus Aura Sync, Gigabyte RGB Fusion és az MSI Mystic Light Sync.

A kuckó egyébként iszonyat jól szerelhető. Egyedül az anyagminőségre figyelhettek volna kicsit jobban. Alapvetően fémes-alumíniumos érzetünk van, ami nem rossz, csak az anyagok elég vékonyak, ami nem túl bizalomgerjesztő néhol. Persze amint készen vagyunk, nem sűrűn fogunk találkozni ezekkel a részekkel, kívülről pedig mesésen fest az elkészült konfig.

Íme a CMT350 mindkét oldalról / Kép: FSP

A CMT350 2 év gyártói garanciával alapvetően 21 ezer forinttól indul, de mint tudjuk a hardverárak egy kicsit feljebb mentek az utóbbi időben, a koronavírus-járványnak köszönhetően. Szerencsére ez a CMT350 esetében csupán 1-2 ezer forintos többletet jelent.

Óriási köszönet a termékekért 360 PRSolution-nek!

Összefoglalás

RGB színpompa a középkategóriában – FSP CMT350 teszt


Szerzői értékelés

8

Nehéz helyzetben vagyok, elvégre az FSP-nek sikerült fellőnie magát a középkategóriába, ami akárhonnan is nézzük: nagy szó. Idáig őszintén nem igazán jutott szembe az FSP, ha házat néztünk egy konfig mellé, ellenben a tápegységeikkel, amelyek szinte mindig a legjobbak az adott árkategóriában. A CMT350 gyakorlatilag mindent tud, amit egy gamer háznak tudnia kell. A gyártó ellát extrákkal is, csak az a fránya anyagminőség... A szellőzés is lehetne jobb, főleg ha az elejével kezdenének valamit, ettől eltekintve a CMT350 egy jól pakolható, menő de mégis elegáns ház, ami jó választás lehet a 20 ezer forintos kategóriában. Tetszett

edzett üveg oldallap

gyárilag 3 ventilátorral szerelve

elegáns

jó ár/érték arány

RGB szinkronizálás egyetlen gombbal

lehetne jobb a szellőzése

néhol gyengébb anyagminőség

 

Olvasói értékelés

0

×