Egy bugnak köszönhetően a Steam Community Market árai az egekbe emelkedtek és egyes skinek értéke meg is triplázódott.

Ha azon gondolkoztál, hogy most veted bele magad a Steam Marketelésbe és veszel magadnak egy két szaftos skint, akkor lehet jobban jársz, ha vársz. Egy bugnak köszönhetően a market árai az egekbe repültek, aminek köszönhetően valószínűleg összeomlik a piac napokon belül.

A játékosok az áremelkedést március 30-án jelezték először CS:GO-ban, amely aztán átterjedt Dotára és Team Fortress 2-re is. Minden kinézet, beleértve az ügynököket, ládákat, kulcsokat, matricákat elérte az áremelkedés. A közösség tagjai arra gyanakodnak, hogy az áremelkedés mögötti indok a market szerverek túlterhelődése.

market

Mivel manapság nagyon magasan vannak a felhasználói számok minden játékban, ezért a Steamet is elérte a túlterheltség. Több ember használja a piacot, és egyes elemek meg se jelennek már rajta. Ennek köszönhetően hiába listázunk olcsóbban egy skint, az nem fogja lecserélni a magas árú mását. Általában ezek a hibák csak pár percig szoktak fennállni, most úgy tűnik, az egész több órásra húzódott.

market

A spekulánsok legnagyobb félelme, hogy a piac összeomlik. Minél tovább tart annál nagyobb hatással lehet rá, és amikor a market újratöltődik az emberek kevesebb pénzért tudják majd listázni a tárgyaikat. A TF2-ben már előfordult ez a glitch, akkor több értékes raktárat tett tönkre. Egyes tárgyak több száz, akár ezer dollárt is vesztettek értékükből 24 óra alatt.

market

A Valve még nem kommentálta az esetet, de valószínűleg már dolgoznak a megoldásán. Valószínűleg nem szeretnék, ha újabb Market katasztrófa fordulna elő, ezért ezt elsődleges szempont lenne megoldani.

Az a tanácsunk, hogy ne listázzatok most semmilyen tárgyat a piacon, és ha valamit most szeretnétek megvenni, akkor buy orderrel tegyétek. Más különben várjatok, ameddig lecsillapodik a piac.

Titeket hogy érintett a piac megugrása?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×