Egyre drasztikusabb méreteket ölt a hálózati leterheltség.

Korábban írtunk róla, hogy az Európai Unió arra kérte a Netflixet és a YouTube-ot, hogy vegyenek lejjebb a minőségből az EU-s tagállamokban. Ezt mindkét platform gyakorlatilag azonnal behozta, amit végül a Facebook és az Instagram is követett. Viszont az internetszolgáltatók egyre nagyobb terhelést kapnak, hiszen a korlátozások miatt egyre többet interneteznek az otthonukban ragadtak.

Indiában pedig már odáig fajult a helyzet, hogy már a 720p felbontás sem engedélyezett a YouTube-on.

Ez azt jelenti, hogy a videók automatikusan 480p-ben nyílnak meg, de ennél manuálisan sem lehet jobb minőséget kiválasztani.

Nem, nincs 720p sem!

A változtatás egyelőre Mumbai-ban és Delhiben él, de a későbbiekben valószínűleg az egész országra kiterjesztik. A felhasználók érthető módon nem örülnek a változtatásoknak, de főleg a YouTube Prémium felhasználók vannak kiakadva, akik hiába fizettek elő, úgy sem érhetik el a magasabb minőséget.

Indiában egyébként is meglehetősen érdekesen kezelik a COVID-19 járványt. Az utóbbi napokban ettől volt hangos a sajtó, de a legkirívóbb talán a rendőrök viselkedése, akik elég keményen bánnak az utcára merészkedő állampolgárokkal.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a világ mely országaiban várható hasonló drasztikus lépés. Ettől függetlenül persze az élet megy tovább, csak egy kicsit gyengébb minőségben.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×