Megérkezett a legújabb periféria-kimutatás, érkezett néhány új kihívó is.

A prosettings.net ismét elkészítette a legújabb kimutatását, amiben a profi CS:GO játékosok perifériát gyűjtötték össze. Egész pontosan 369 profi játékos adatait fésülték át, amelyből kiderült, hogy köreikben mely perifériák most a legnépszerűbbek.

Az egér szempontjából szokás szerint a Zowie hozta el a koronát, a jó öreg EC2-vel, mindemellett kizárólag a Logitech volt „idegen” gyártó, egész pontosan a G Pro Wireless tört be a második helyre, az összes többi helyezést a Zowie bitorolta. Jól látszik, hogy az esportolóknál nem az RGB-k száma és a dizájn dönt, hanem a jó szenzor mindenek felett áll. Apró érdekesség egyébként, hogy mindössze a profik 3%-a használ ultrakönnyű (70 grammnál könnyebb) egeret, ellenben egyre gyakoribb a vezeték nélküli egér a mezőnyben.

Már jóval 20 ezer forint alatt kapható az EC2

A billentyűzet szempontjából továbbra is a HyperX Alloy FPS a csúcstartó. Az Xtrfy K2-RGB a 2., a Logitech G Pro pedig a 3. helyen áll. Itt igazából nincsenek túl nagy különbségek, a lényeg, hogy mechanikus legyen és mint a mintából is látható, a profik inkább a Cherry kapcsolókat kedvelik.

Az egerekkel ellentétben az egérpadok között már nagyobb a megoszlás, noha itt is a Zowie zsákolta be az első helyezést a G-SR paddal, a második helyezést a SteelSeries QcK Heavy, a harmadikat pedig a Logitech G640 húzta be.

A fejhallgatók tekintetében a HyperX Cloud II továbbra is az élen jár, méghozzá magasan a maga 35%-ával, ezt követi a Sennheiser GAME ZERO, majd a harmadik helyezést szintén a HyperX hozta el a Cloud Alpával.

Íme az eredmény /Kép:prosettings.net

Kis érdekesség, hogy a legmagasabb érzékenységen a mouz játékosa, Woxic játszik, ő egész pontosan 2400 eDPI-vel tolja, míg SANJI-nak elég csupán 488 eDPI is.

Azt persze nem lehet tudni biztosra, hogy ezek közül milyen százalékban fordulnak meg a szponzori termékek, de nem is igazán lényeges, hiszen nincs az az összeg, amiért cserébe egy gyenge minőségű perifériára váltson egy profi játékos.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×