Elég sötét humor lenne a fejlesztők részéről, ha ez egy szándékos dolog. Mondjuk ezen a ponton már ki tudja?

Hatalmas gondban vannak a fejlesztők az elmúlt időszakban, ők azonban ezzel leginkább nem is foglalkoznak. Miközben a PUBG atyja már jó ideje lelépett, hogy más projekten dolgozzon, a cég annyira kinőtte magát, hogy több játékon is dolgoznak egy időben. Közben az OG játék, a PlayerUnknown’s Battlegrounds szépen lassan elemészti önmagát.

Nem alakul eddig túl jól ez az év. Ausztrália leégett, most pedig a koronavírussal néz szembe az emberiség. Nem lennék mindezek mellett PUBG fejlesztő. A játékuk fulladozik a csalóktól, folyamatos technikai problémáik vannak, és mostanra a legalapvetőbb funkciók sem akarnak rendesen működni.

Több játékos beszámolója szerint egyszerűen kicrash-el a PUBG, ha reportolni akarnak egy csalót a játékban.

Every time i report a legitimate hacker, the game crashes from r/PUBATTLEGROUNDS

Március 13-án írtuk meg nektek, hogy a fejlesztők egy létező gomb aktiválásán ülnek hetek óta. Már ekkor olyan érzésünk lehetett, hogy egy vígjátékba csöppentünk, most azonban ezt is sikerült felülmúlniuk a felelős személyeknek.

A PUBG rendelkezik egy beépített rendszerrel, mely segítségével a halálunk után tudjuk is reportolni a csaló játékosokat, módszert is jelölhetünk és még megjegyzést is fűzhetünk hozzá.

Mármint tehetnénk mindezt, ha működne a rendszer.

Ugyanis nem működik. Egyre többen találkoznak azzal, hogy amint reportolnak egy játékost, a kliens egyszerűen bezáródik. A fejlesztők egyelőre nem kommentálták az ügyet, ez mondjuk nem akkora meglepetés.

A PUBG nagy problémája, hogy a számítások és történések legnagyobb része kliens oldalon történik. Így lehetséges, hogy a csalók szinte bármit megtehetnek a játékban. Ez az ok annak is, hogy a repülő autós csalást sem sikerült javítani. Nehéz észrevenni a csalókat, ha a szerver mindent rendben lát.

Persze egy demót visszanézve teljesen egyértelmű, erre azonban nem veszik a fáradtságot a fejlesztők.

Ennek fényében akár még azt is el tudnánk képzeni, hogy ez is egy csalás technika. Ki tudja? Ha nem jut el a report a fejlesztőkig, még biztosabb, hogy nem kerül kitiltásra az account, nem igaz?

Ti tapasztaltátok már, hogy nem lehet reportolni a csalókat? Több információ befutása után jobban meg lehet majd mondani, hogy egyedi esetekről beszélünk, vagy tömeges a probléma.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×