A Square Enix úgy döntött, hogy annak érdekében, hogy mindenkihez eljusson, előbb küldik ki a játék dobozos verziót Európába és Ausztráliába.

A Square Enix korábban bejelentette, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt késhetnek a boltokból az április 10-én megjelenő Final Fantasy 7 Remake fizikai lemezei. A helyzet miatt egyre nehezebb a szállítmányozás, így a cég – ahogy a Capcom a Resident Evil 3 Remake esetében – arra figyelmeztette a játékosokat, hogy nehézkessé válhat lemezen megvenni a játékot.

Nos, elgondolkoztak a helyzeten és úgy döntöttek, hogy annak érdekében, hogy mindenki boldog legyen, és ne kelljen mindenkinek a lassított PSN rendszeren digitálisan megvenni, előbb küldik ki a szállítmányokat Európába és Ausztráliába.

A hírt maga Yoshinori Kitase és Tetsuya Nomura, a játék két fő tervezője osztotta meg Twitteren.

„Nekünk az a legfontosabb, hogy mindenki, beleértve a járvány sújtotta országokat, játszhasson a játékkal a megjelenéskor. Ezért úgy döntöttünk, hogy a játékot a szokásosnál korábban szállítjuk ki Ausztráliába és Európába.”

Az IGN szerint ez azt jelenti, hogy Európában a hivatalos megjelenés előtt, azaz április 10 előtt hozzá lehet majd jutni a címhez. Teszik ezt azért, hogy senki ne maradjon le róla. Ettől függetlenül a játék hivatalos megjelenése továbbra is április 10., de aki boltban veszi meg, előbb játszhat vele.

Közben a fejlesztők mindenkit arra kérnek, hogy ha előbb jutnak hozzá, akkor ne spoilerezzenek a neten róla. Bár a játékot régről már mindenki ismeri, sok új tartalom is van benne, ami újdonság lehet a játékosoknak.

Aki tehát úgy érzi, hogy előbb szeretne játszani a játékkal, jobban teszi, ha talál belőle egy dobozos verziót valamelyik boltban. Már látom, hogy égni fognak a vonalak a magyarországi videojáték-boltokban is.

Közben a Cenega Hungary ügyvezetője, Daubner Tamás az alábbiakat közölte a sajtó munkatársaival:

“Biztosíthatunk mindenkit, hogy a Capcom, a SEGA és Square Enix is azon dolgozik, hogy a következő hetek megjelenései mind időben a kiskereskedelmi partnereinkhez kerüljenek. A Final Fantasy VII Remake és a Resident Evil 3 játékok kiemelt fontosságúak a tavaszi katalógusunkban, ezért a megjelenésre megpróbáljuk eljuttatni ezen termékeket minden partnerünkhöz, az utóbbi például már szinte mindegyikük központi raktárába megérkezett. Ugyanígy azon vagyunk, hogy a Final Fantasy VII Remake is időben érkezzen, külön figyelmet fordítva arra, hogy április 10-e Nagypéntek, így az előrendelők még az ünnepnap előtt átvehessék a terméket.”

Te megveszed dobozosan a Final Fantasy 7 Remake-ket, hogy előbb játszhass vele?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×