Sajnos a videojáték ipart sem kerülte el a koronavírus utóhatása. Lelassultak a projektek, csúsznak a megjelenése, a Riot Games azt ígéri, igyekeznek összeszedni magukat.

Tavaly ősszel, a League of Legends 10. születésnapján, hatalmas bejelentéssel rengette meg a videojáték piacot a Riot Games. A LoL mellé további játékok megjelenését ígérték, a kártyajátéktól a platformereken át egészen az FPS-ig. Úgy tűnt, 2020 lesz a kiadó legjobb éve. Aztán a koronavírus elszabadult a Földön.

A kialakult járványhelyzet miatt az egész világ kezd megrekedni, több millióan veszíthetik el a munkájukat a vírus miatt. Viszont azok, akik nem veszítik el az állásuk, sem biztos, hogy el tudják látni a munkájukat. A Riot Games például át tudott állni a home office rendszerbe, ez mégis jelentősen visszavetette a projektek munkálatait.

 

Joe Tung, a League of Legends producere arról beszélt legutóbbi videójában, hogy igyekeznek alkalmazkodni a helyzethez, ám valószínűleg teljes mértékben újra kell gondolniuk az idei terveiket. A League of Legends frissítések elképzelhető, hogy nem lesznek akkora méretűek, mint eredetileg lettek volna, a tervezett karakterek megjelenési ideje is könnyen lehet, hogy csúszni fog.

Az egyéb Riot Games projektekről nem is beszélve.

A koronavírus okán kialakult helyzet valószínűleg érinti a VALORANT megjelenését is, ahogy lelassítja a Riot Forge enyője alatt fejlesztés alatt álló platformerek és a még meg nem nevezett akció RPG munkálatait is.

Mindezek mellett természetesen ki is veszik a részüket a COVID-19 elleni harcból, a Riot Games 3,5 millió dollárt (1,1 milliárd forint) adományozott jótékony célra.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×