A maraton különkiadásának célja, hogy minél többet gyűjtsenek annak érdekében, hogy támogatást nyújtsanak ott, ahol most nagy szükség van rá.

Mint azt sokan tudjátok, a Games Done Quick kezdeményezés egy online és helyben is zajló videojáték-maraton, aminek célja általában a gyűjtés és a jótékonyság. A koronavírus-járvány miatt sajnos a Summer Games Done Quick csúszik, így csak augusztus 16-23 között tartják meg.

Ennél jobb hír viszont, hogy tartanak egy csak online eseményt, Corona Relief Done Quick címmel, ami áprilisban indul, az ott összegyűlt adományokat pedig teljes egészében a Direct Relief humanitárius segélyszervezeteknek juttatják majd el. A Direct Relief az Egyesült Államokban és közel 80 országban működik, hogy orvosi segítséget nyújtson minden körülménytől függetlenül.

A CRQD játékbeküldése egészen április 2-ig lehetséges a hivatalos oldalon. Érthető módon az esemény kisebb és rövidebb lesz, mint azt megszokhattuk. Az esemény ütemtervét április 13-án teszik közzé, élesben pedig április 17 és 19 között zajlik majd. Az eseményről részletes információt a GDQ oldalán találtok.

Ismét nagyon jó látni, hogy miként fognak össze a gaming közösségek a jó ügy érdekében. Reméljük, hogy a jövőben inkább a jótékonysággal fogják kapcsolatba hozni a játékokat és nem feltétlenül az erőszakkal.

Sok sikert kívánunk a Games Done Quick szervezőségének a kezdeményezéshez és reméljük, hogy jó sok adomány gyűlik össze!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×